18 Nisan 2007

Sınıfın sınav halleri


Normal zamanda kan alan çocuklar şimdi oturuyor kuzu kuzu. Derslerin kuduruk kaplanlarının gözleri mee mee meliyor. Herkeste bir çaba, bir ıkınma. Kimisi sakallarını dipten uca çekiştiriyor, kimisi kulak memesiyle oynuyor (ben oynasam uykum gelir), kimisi saç diplerinde bir şeyler arayıp duruyor (umuyorum ki hiç bir şey bulamıyor), kimisi sivilcesini yoluyor (ki en kötüsü de bu; ertesi gün 3 sivilce olarak geri kazanım yaşıyor), kimisinin bacağında bir ritim (pek düzenli değil, ne olduğu anlaşılamıyor, hafif Parkinson vuruşlu), kimisi sürekli burnunu çekip diğerlerini uyuz ediyor, kimisinin kolundaki bilezik/künye şak şak sıraya vuruyor, kimisi ojelerini kemiriyor.

Bütün bunlar yalnızca üç dakika bakınca son derece kolay bir şekilde gözlemlenebiliyor.

Sınavlara dair en sevdiğim şey çocukların kirpiklerini seyretmek. Başlar hafif önde, o kirpikler kıpır kıpır, yüzer gibi. Eğilip doğruluyorlar sakince. Biraz üstlerindeki kaşların otoritesine aldırmadan insana gülümsüyorlar. İnsanın dokunası geliyor usulca.

marruu

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Benimkiler olsa bu sahneye bir de çaktırmadan kopya çekme girişimleri eklenirdi:)

Lapis lazuli dedi ki...

Benim cok sevdigim bir Turkce ogretmenim vardi. Bakmak ve Gormek uzerine bir yazi secmisti gunun konusu, ustune konusalim diye. O gun bugundur ben de bakdikca gorurum :)
Zira Ne cok sey var gorulecek, farkina varilacak :) Hele boylesine guzel yaziya da dokulunca insan gormus kadar oluyor...

Adsız dedi ki...

Bizim bir tarih hocamiz vardi, masasinin ustune cikardi! Ufak tefek, oldukca cirkin bir kadini, masanin ustunede, yuksek topuklarla hayal ediniz! O goruntunun onunde kagida bakmak mumkun mu? Ya da bakmamak.

www.elifsavas.com/blog

kıvır dedi ki...

Ya bu öğrenciler böyle işte.Bi de bunların sınav öncesi 'sınavsal halleri' vardır.Stresten komşuya giderler votka içerler falan da filan:)))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

AAyyy! Sınav fena da, ya sınavı geçmek için ders çalışmak? Bence, en berbatı o!

miso dedi ki...

Sevgili İzlek, hoşgeldin
Kopya çekmeye çalışmadan olur mu? Gözlerimiz buluşunca önlerine dönerler ama tabi; yine kuzu kuzu.

Cano merhaba,
Çok teşekkür ederim iltifatın için. Bazen hiç de profesyonel olmadığımı düşünüyorum biliyor musun? Baktıkça gerektiğinden fazla şey görüyorum, gerektiğinde fazla içine çekiliyorum. Olsun, seviyorum :)

Elif merhaba,
eşim hep dalga geçer benimle. Sıraların üzerine fırlayıp "benn kül yutmam diye bağırıyorsundur sen kesin," diye. O kadar yapmıyorum ama baykuş gibi ötmem eksik kalıyor bir tek :)

Kıvırım,
Senin saçlardan kirpiklere sıra gelmiyordu :) Sınavsal hallere gelince... Hallettim ben o votka olaylarını filan. Hayır o değil de, mikrop insanlar genç insanların istikbaliyle oynuyor yani sınav öncesi içki miçki...

Ekmekçikız merhaba,
Biz hazırlıkta olduğumuz için belli bir sınavı geçmek için değil bütün okul boyunca kullanabilmek için ingilizce öğrendiklerinden tek sınavlık durumlar olmuyor. Ama pardon ya, bizim bu tiplere bunu bir türlü anlatamıyoruz. Haklısın, berbat berbat, memur gibi ders çalışıyorlar.
:)

Elif Derviş dedi ki...

Hiç de bile çalışmıyolar yaaa, onlar yan gelip yatıyo, notlarının derdi sıkıntısı da bize düşüyo :) Yalan mı? (İstisnalar hariç tabii)

Adsız dedi ki...

Ben de çok gözlemlerim Misocum.Sınıfın en ele avuca gelmeyeni,çetenin elebaşı haşarısı kuzuya döner gerçekten de.Bir de kağıdı ilk verip çıkan onlar olur.Hani sözde karizma çizdirilmeyecek,son dakikaya kadar oturanlar ya inektir yada hocadan kopya bekleyen yalaklardır ya onlara göre.Alem şu öğrenci milleti vesselam kedicim.T.

uykucu dedi ki...

ahh ah öğrenci olan anlar(hala öğrenciyim ya )ordan gözlemlemek kolay tabi sen geç bakalım o kağıdın başına.:)

miso dedi ki...

köşenin delisi
vallahi haklısın. Biz daha çok endişeleniyoruz geçtiler kaldılar diye.

Tcim,
Bizimkilerde karizma yapacak hal kalmıyor. Sınavların bir çoğu sürpriz oluyor ve çok az zamanları oluyor cevaplamak için. Kıpırdayamıyorlar bile:(

Figencim kolay gelsin sana. Ara sıra master filan diye aklımdan geçiriyorum ama zoruma gidiyor sonra, vazgeçiyorum.
Yaşasın iktidarr.

marruu

Ali Kayhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ali Kayhan dedi ki...

Ben sakallarımı çekiştiriyorum sınav sırasında. Çok yakaladım kendimi öyle.

Bu arada bir karakter hortlamış. Hortlatan kivir'a ve pıhhlayan sevgilimisohanım'a sevgiler.

Yine aynı dersin, yine aynı konulardan soruların çıkacağı yine ikinci sınavından bunları yazmamız ne ilginç değil mi? :)

Ali Kayhan dedi ki...

Google, blogger'a yorum düzenleme sistemi istiyoruz. Yıllardır istiyoruz.

Sevgilimisohanım, benim İngilizcem kötüdür, siz bunun İngilizcesini de bir ara bir yazı süsünde yazarsanız pek makbule geçer.

weiss und schwarz dedi ki...

mrb:)ben sınavlarda böle kendimi kaptırmış yazar yazardım taki bi an gelir kafamı kaldırır hocanın ne yaptığını yakalamaya çalışırdım. kirpik hareketlerini çok iyi yakalamışsınız,keyifli bişey olsa gerek;)

Adsız dedi ki...

sınav dediğin sakal çekmeden, saçları karıştırmadan, bıyık yemeden ( varsa tabi:)), hiç olmadı ayakla parkinsonumsu ritmi tutmadan olmaz efenim. bunca yıllık profesyonel öğrenciyim, saç karıştırmayı hiç sektirmedim...
not: ben ork : )

miso dedi ki...

Sevgili alikayhan,
Ben senin sınav esnasında sakal çekiştirdiğini hatırlamıyorum. Veya yazdığım yazıdaki herhangi bir şeyi yaptığını. Sorulan her şeyi çok iyi bildiğinden olsa gerek. 90 küsurlu bir ortalama hatırlıyorum ama iddia etmeyeyim yani. (İngilizce bilmiyorum cümlesini de püskürtmüş olduk bu arada, bir taşla iki kuş)Bu arada hortlayan karakter herkesin aklına ve kalbine işlemiş gördüğün gibi. Sevmiyoruz kendisini. Artık ısrar etmesen diyorum :?
marru

weiss und schwarz merhaba
hocalara dair neler yakalardın çok merak ettim. acaba ben neler yapıyorum, cidden çok merak ediyorum. Dönem sırasında öğrenciye soruyorum bir şey söylemiyor, sonra da unutuyor muhtemelen. Gerçekten öğrenmek isterdim oysa ki... :)

HuH-Hun hoşgeldin,
"not:ben ork" kısmını görünce çok güldüm. Senden başka kimse de öyle demedi sana yani. (Bir de yemez sanırım) Tamam 2 metre civarında olabilirsin, o ürkütücü sporu da yapabilirsin ama ork olamazsın bence, asla olamazsın. Kalbin yumuşacık filan muhabbetlerine gireceğim şimdi, o da allah muhafaza karizmanı sarsacak.
sevgiler çok çok
marruu