14 Temmuz 2007

Tatilci miso


Yarın yola çıkacak gibi hissetmiyorum kendimi hiç. Daha bir çöp bile hazırlamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Yaptığım tek şey bu sene daha ufak bir valizle gitmeye niyetlenmek. Dediğim gibi, bu da henüz uygulanmış bir şey değil; hala karar aşamasında.

Bir çok temenni var tabi. Birincisi hasta olmadan, bir yerimizi yaralamadan gidip dönmek sağ salim. İkincisi, bu tatili Kıbrıs’ın işaret parmağım büyüklüğündeki uçan hamamböcekleriyle veya “böv” denilen (böğ de olabilir, bilimsel bir veri yok) tüylü, zehirli ve neredeyse elim büyüklüğündeki (valla) örümcekleriyle muhattap olmadan kapatmak. Geçen sene çok sevimsiz iki tecrübe yaşamıştık Ilgazımla. Hatırlamak dahi istemiyorum. Üçüncüsü de soğuk rüzgarlar esmeden, dönerken canımın içini orada huzur içerisinde bırakarak dönmek istiyorum. En çok, en çok da bu üçüncüyü istiyorum.

Kıbrıs teknoloji bakımından biraz KIT desem ayıp etmiş olmam herhalde. Hani internet filan biraz rüya gibi. Kendimi bilgisayar bağımlısı çocuklar gibi hissediyorum. Müptelası olduğum blogları okuyamamak ciddi bir eksiklik benim için. Ya da cidden çok önem verdiğim mailimi kontrol edememek. Belki bir yolunu bulurum, bilmiyorum. Ümidimiz Burcu’da.

Tatil tatil diye inleyen bir tip olmadım hiç bir zaman. Üçüncü gün evimi özlerim, Fıstık hiç aklımdan çıkmaz, çiçeklerimi merak ederim filan. Havlularımı bile düşünürüm. Son iki gün çabuk geçsin isterim. Bu sefer daha da mesafeliyim. Belki son dönemde çok yoğun çalıştığım içindir, bilmiyorum. Yaz okulu ve özel ders temposu biraz şişirdi sanırım.

Tabi bu sene benim çocukların yaz okuluna kalması bana ilaç gibi geldi. Stada doyum olmuyor geceleri. Okul bomboş oluyor. Dev bir malikanenin tadını çıkartan üç beş kişi gibi hissediyor insan kendini. Ben orada yalnız oturmayı, çantamı yastık yapıp sırt üstü yatarak kafamdaki tilkileri kovalamayı da çok seviyorum. Çocuklarla laflamanın tadına da doyum olmuyor. Aaa diyorum dudak bükerek, bak saat 11:30 olmuş bile.

Neyse, uzadıkça uzadı. Oralardan bir şeyler karalayamazsam eğer, iki hafta yokum. Herkes kendine iyi baksın.

Sevgiler
marruu

19 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Misocuğum,
Harika bir haber bu!
Son yazındaki hüzün ve sıkıntıdan sonra, tatil haberinin gelmesi çok güzel.
"...soğuk rüzgarlar esmeden, dönerken canımın içini orada huzur içerisinde bırakarak dönmek..." dileğin gerçeklecek; inan.

Adsız dedi ki...

kazasız belasız böğ dedirtmeyen bir tatil geçirmen dileğimle

Lilium Bosniacum dedi ki...

iyi tatiller... belki de herşeyden uzak kalmak iyi gelir.. bosnadaki tatilden evvel ben de öyle düşünmüştüm, bilgisayarsız yapamam diye.. ama iyi geliyo valla :) o böğları ben de duydum degşet bi şi.. Allah karşılaştırmasın...

elektra dedi ki...

misokedim,
hah bak bu süper olmuş. güzel güzel git ve dinlen. hoş, tatil konusunda ben de öyle evinden çok uzak kalamayan tiplerdenim ama, iyidir tatil iyidir. o böv mü ne, aman ilaç milaç bir şeyler alın yanınıza.
iyi dinlenmeler.

uzay dedi ki...

eee seçim?
ay tamam ya napıyım direk aklıma geldi..sen tadını cıkar herseyin...pırıl pırıl dönde yüzümüzde güller acsı..öperim sevgiyle :)))

kedi dedi ki...

Biz de seni okumayınca kötü olacağız ya neyyyyse artık.Sen kafanı boşaltıp sağ salim gelde bize yeter.Heyy unuttun bakıyorumda:Kaldır gıdışıı,muahhhhh.Hadi yolun açık olsun:)))

Elif Derviş dedi ki...

Canım güle güle git kahkaha ata ata gel :)) MUCK

Nakhar dedi ki...

bulmacada çok çıkıyor bu bö örümceği... gaykediyi inandırmakta zorlanıyordum şimdi inandı...

bö zehirli bir örümcek türü ama sadece bö...

ben bunları göze alıp aynı yerlere gidemezdim sşahsen cesarete bak... :)

umarım internet bulursun benim bi arkadaşım vardı ADSL gibi birşey kullanıyordu dınırsız yani vaha ya gitmiyorsun şekerim internet var :)

öpüyom iyi tatiller...

sevpehli dedi ki...

E be Miso, o böğ dediğin örümcek tarlalık alanlardadır.Hamamböcekleri de pis evlerin lağımlarından çıkar.Sen nerede tatile gidiyorsun Karpaz'ın tarlalarında mı? Ben Kıbrıslıyım.Ama hayatımın 5 yılı İzmir'de, 1 yılı da İstanbul'da geçti ve inan bana o korktuğun böcükler oralarda da var...İnternete gelince, adım atsan bu aralar internetcafeye denk geliyorsun.Yok olmaz dersen hazır internet paketleri var buralarda...Sana iyi tatiller ve de sevgiler...

gaykedi dedi ki...

canım artık çoğu cep telefonu mail alıp gönderebiliyor yahu, hemde pop3 desteği bile var, ayarlarını bir bilene yaptırsana, hatta ben opera tarayıcısının nın cep sürümüyle bloglarınızı bile cep üzerinden okuyabiliyorum :)

Mehmet Nail dedi ki...

Neyseki uzay demiş :)Klavyemden almış.Uzayda bahsetmese "Manyaga mı bağladım, yat kalk seçim mi düşünüyorum" düşüncesi beynimde dönerdi.Tamam,senin yerine biri oy kullansın:)
İyi tatiller

Elif Derviş dedi ki...

aaa evet seçime kadar döncez demiiştin diye hatırlıyorum ben? yanlış anlamışım demek

Adsız dedi ki...

MİŞO MİŞO MİŞOOOO

bu akşam ne oldu bak
sarı sıcak diye bir program var bilmem izlermisin
oraya konuk gelen bir kız vardı canan diye inanılmaz sevimli ve inanılmaz yetenekli (keman çalıyor hatun kişi) hani derlerya çalmak ne kelime döktürüyo resmen

aklıma ik gelen nedense sen oldun
kumlada akşam üzeri elinde keman gün batımına dokru keman çalarken hayal ettim seni...

umarım tatilin iyi geçiyordur....

Ali Kayhan dedi ki...

Seçim konusuna bir açıklık getirmek istedim, miso haftasonu Ankara'ya dönüp oy kullanacak, sonra Kumla'ya gidecek. Hiç oy kullanmaz olur mu? Hiç olur mu? :)

Basın sözcülüğü hediyemi de isterim artık miso'dan. :)

Elif Derviş dedi ki...

hah ben doğru anlamışım tabii ki :)

kecilerin cobani dedi ki...

miso, böygğh olabilir?
biz gittik, bi hafta kaldık, geldik. sabah 7:30 vasıtasına yine sabah 2:00 civarinda tıkım tıkım yaptım. en güzel hazırlanma hızlı hazırlanmadır sahsim adina. adrenalin, kafa hızlı calisiyo, herseyin hızlı cekim... yayıla yayıla insanın beyni eriyo.
biz kocccaman bi valizle gittik cunku süslü bi minikokona annesiyim. bu yaşta, evet.
5 gün aynı şortu ve askılı t-şööörtleri giydim, deniz beni afaroz etti: 'güzel gölünmüyosun gözüme' diye. böyle zamanlarda acaba pipili model olsa daha mı hoş olurdu diye kendime sormadan geçemiyorum. ehehe.
güzel gelin

Elif Derviş dedi ki...

çoban, "güzel gelin" yazmışsın ya...bi saattir düşünüyorum "güzel gelin kim ola ki" diye :)))))iyice salaklaştım yahu..

kecilerin cobani dedi ki...

delianne, tonaj yapılabilemiyo tabiyatıyla, afedelsiniz.
miso, güzel gidin kısımını kaçırdığım için en azından güzel gelin kısmını kaçırmayayım demiştim. Deli'nin dikkat çektiği üzere lafı da her yere çekmekte serbestsin, ciğerimi ye, aşkolsun.
:-))))))

miso dedi ki...

Herkese merhaba,

İyi dilekler için çok çok teşekkürler. Kıbrıs çok iyi geldi cidden. Gerginlik olmadı, Burcumu çok özlemişim, görüşmek harika oldu, bir de tabi Burcu'nun köpeği Köpük'le tanışmak süperdi. Zıplayan bir hayvan; tavşan olduğundan şüphelendik bol bol :) Yalnızca havaalanındaki ayrılık biraz problemli oldu ama toparladık :)

Seçimlere döndük tabi ve söylemesi ayıp tahmin ettiğim sonucu görmek beni aslında sosyolojik bağlamda bir şeyler okuyabildiğim konusunda yüceltti. Kendi kendime şımardım. Duygusal tepkilerden sıyrılındığı anda daha net bir tablo görebiliyor insan. Ve sonuç bu :(

Şu anda nezih bir internet kafeden yazıyorum. İstisnasız herkes sigara içiyor ve her bir saç telim ayrı ayrı kokuyor gibi geliyor bana. Biraz kassam Kumla ve buradaki halk hakkında kitap bile yazarım ama çok saygısızca ve sevgisizce olur bu. O yüzden yapmayacağım. Pazar günü evimdeyim inşallah. Bol bol okuyup yazacağım. Habitatımı çok özledim. Fıstık'ı da :)

marruu