8 Mart 2009

Bunalmış miso


Bunaldım bu aralar. Anneme anjiyo yapıldı Şubat sonunda. Bir damarında %50 tıkanma bulundu, beteri olmadığına sevindik. Ama aspirin ve türevlerini kullanamıyor, kanama yapıyor; bu da doktoru ürküttü. Stent takmak veya by-pass yapmak için mutlaka kan sulandırıcı gerekiyormuş. Umarız gerek kalmaz.

Geçtiğimiz Çarşamba müdürüm belini incitti. “Bir musibet bin nasihatten evladır”ı örneklemiş olduk. Ilgaz efendi artık kucakta çişe kaldırılır mı? Adam benim kadar neredeyse. O gece sırtı ve beli kazık kesti. İki gün yattı; onu iç, bunu yap. Bugün daha iyice. Yarın inşallah doktora gidebileceğiz ve umuyorum ki hiç bir şey çıkmayacak.

Hastalık beni perişan ediyor. 20 yıldır babamın çeşitli maceralarına koşturup duruyoruz. Evet, başa gelince çekiliyor ama artçı sarsıntılarım çok uzun sürer oldu. Moralim bozuldu, böyle bir ağlama isteği, Sezen dinlememeye özen göstermeler filan... Ya ciddi ciddi kendi hastalığımı düşünür oldum. Aslan kediler; ben de onlar gibi basıp gitsem böyle ciddi bir arıza çıktığında, şööyle gizli bir köşeye kıvrılsammm...

Bunaldım demiştim ya... Kendimden sıkıldım. Ve tabi bir de gerçekten çok sevdiğim, sadece bloglarımız vasıtasıyla olmasına rağmen şaşırtıcı derecede “canım arkadaşım” addettiğim insanları okuyamıyorum bir süredir. Yalnızca vakitsizlik değil bunun nedeni. Canım istemiyor; yazmak hiç istemiyor. İçim de sürekli kıpır kıpır; elektraya ne oldu, ekmekçi ne yapıyor, evinkedisinin hamileliği, ... Herkesi yazmak mümkün değil tabi şimdi buraya. Bu üç arkadaş şimdi aklıma düşüverenler. Aslında yazmak da istiyorum; Ilgaz efendinin suratımda patlayan veli görüşmesi, bir arkadaşın mok yemeleri filan. Ama elim varmıyor. Biraz ara mı versem diye düşünüyorum, o da acayip ürkütüyor. Geri dönerim de, döndüğümde kıymetlilerim nerede olur filan... Ya çocuk gibiyim, üff...

Sevgilim tarafından terk edilmiş gibiyim. Hah, tam böyleyim işte. Terketme beni yahu! Etme!! Ne yaptıysam affettiricem, gel geri. (40 yaş pişmanlığı da böyle oluyor galiba, burnumuz kırılmış, baksanıza)

marruu

13 yorum:

elektra dedi ki...

a canım misom kedim, çok geçmişler olsun , bir an evvel stent falan işini de atlatın da rahatlayın umarım. müdüre de geçmiş olsun da, alınır mı canım ılgaz artık kucağa? çok göre göre gel gel demiş incinmeye. bir de aman görünün doktora, bizim müdürün ihmal ettiği bu ve benzeri şeyler, kendisine ameliyat olarak döndü. aman ihmal etmeyin.

sonra sen dinlen, canın istemiyorsa yazma, ama kapatıyorum falan yapma. ne gerek var? dursun burada, artık güncellediğinde zırt diye bildiğimiz liste tarzı var bloggerın,ben kendi adıma ne kadar ara versen de dibindeyim diyorum sana. bak çoban'a sor istersen. kaç aydır yazmıyor, arada gidip taciz ediyorum onu hala blogunda:) ayy, görürsen selam söyle ona da. ama dedim ya, kapıyorum, biraz mola falan yazma. bırak dursun istediğğin kadar son yazdığın. n'olcak ki? mecbur değilsin ki? uff, işte bak sabah sabah bu kadar motivator olabiliyorum emi kedicim. öperim seni çok:))))

Asortik Krep dedi ki...

Bekleriz, canın istediğinde yazarsın diye fikrimi beyan ediyorum..
Özleriz de :) ama söylemeyiz..

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Yaaa, Miso yaaa!
:((
Oluyor böyle şeyler, hepimizin başına geliyor ara ara.
Üstelik gelince de toptan işlem yapıyorlar, tek tek alıştıra alıştıra gelme gibi bir kibarlıkları da yok, ne yazık ki.
Böyle olunca da ağır geliyor insana, tabiyatıyla. Çok haklısın. Ama, sen daralınca da yaz, biz okuruz merak etme.
Bloglar niye var ki?
Keyiflenince de yazıyoruz, sıkılınca da...
Keyifsizlikleri olanların keyifsiz halleri tez zamanda bitsin, geçsin. Senin keyfin yerine gelsin. Bekliyoruz.
Sevgiler. Öperim, bir de...
:)))

gülçin dedi ki...

miso kedim ya, lütfen kapatma. bırak dağınık kalsın, bak bahar filan geliyor, bir sabah neşeli uyanır da gelir toplarsın. sana kolay gelsin yazacaktım, durdum bir an, ya hepimize kolay gelsin aslında.

çok sevgiler.

cinar dedi ki...

çok geçmiş olsun. babama da anjio yapılmış ve durumun vahimliğinden hemen o anda 2 stent takılmıştı. şimdi iyi çok şükür. Annenin çok tıkanıklık yokmuş. % 50 çok yüksek bir rakam değil. kolesterol diyetine özen göstersin ve de bol bol yürüyüş yapsın bence. zaten doktorunuz da aynı tavsiyelerde bulunmuştur. geçmiş olsun tekrar.

asliberry dedi ki...

Miso geçmiş olsun. Umarım her türlü hastalık bir çırpıda geçer gider.

Sakın ara falan verme, bak Peri gitti, zaten az yazıyordu, şimdi hepten gitti. Sinirlerim zıpladı, saldıracak yer arıyorum. Bak sana saldırırım ona göre.

Elif Derviş dedi ki...

Dün gece rüyamda görmüştüm ben bunu... artık buralarda olmayacağım yazıyordun...şimdi gelip okuyunca hatırladım rüyamı.

Sen bilirsin Misom. Gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap. Seni seven gitsen de sever, kalsan da, arada bi göz kırpıp kaçsan da :)

şule dedi ki...

misom canım, çok çok geçmiş olsun. bak bahar geliyor artık, moralin düzelir belki, hı? daraltma kendini n'olur...

cenebaz dedi ki...

Çok geçmiş olsun Miso. Bazen oluyor böyle isteksizlikler insanda ama bence üstüne git bu durumun. Zorla kendini yazmak için. Hem dertlerini anlattıkça açılırsın, zehir akıtırsın.

evinkedisi dedi ki...

Bana bak Miso!!!!!!

Sakın ha bir yerlere gideyim falan deme, öfff arada insanın yazacak çok şeyi olsa bile yazamıyor, yazası olmuyor ama inan bana evet belki bir kere bile birbirimizin yüzünü görmedik ama bir sürü dosttan daha dost daha yakın olduk burada. Hiçbir faktör girmeden aramıza ruhlarımızı gördük sanki, içimizi okuduk. Ben de düşünüyorum yav bu miso ne yazdı ne yapıyor? Elektra ne yazmış?...ve diğerleri Ve inan hani birini gözetlemek gibi değil, artık sanki birbirimizi çok iyi tanıyormuşuz gibi geliyorum, sohbet etmek, kahve içmek için gibi...

İnan ne yazarsan yaz sıkılmayız, biz bunun için burada değil miyiz? Bu blogları biraz da zehir akıtmak için açmadık mı?

Canımın içi, bizler yanındayız, bak Çoban da gitti, Fatma da az yazıyor, Köşemin delisi de...Bu kalitede yazanlar gidince bana da gelenler geliyor. Hiçbir yere gidemezsin, çırmalarım :))))

Öptüm seni kocaman Maruuuuu :)

miso dedi ki...

Yaaağğğ nasssıııl sevindim şimdi bennn, nassıılll şımardım. Üzüntümden eser kalmadı. Ver gazı coştur kazı oldu tam. Dur dur, dayanamıycam, bir tane daha söylicem : Ben bu abdestle 6 ay namaz kılarım artık :)

Savulun!! Yazcam tabi.

Kaming soon

heheheheeeeyt

marrruu

evinkedisi dedi ki...

Hah! İşte bu kadar!!!! Maruuuuuu :)))) Çok sevindim, muck diye öptüm ve geçmiş olsun diye yazmayı atladığım için özür diledim. Muccck!

Ali Kayhan dedi ki...

E hani nasıl bir "soon" bu? Günler aylar geçti, yeni bir şey yok. :(