14 Temmuz 2009

Ah Güllü hanım...


“Misocum, sorma, gaştı gitti valla gız. Ne bok yiycez bilmiyom. Bizim herif, eve artık ölüsü girer diyo.”
“Güllü hanım, yapmayın böyle. Bak oğlan sizi aramış, ailesi gelecekmiş. Hem kızınız 18 yaşını geçmiş, yasal olarak yapılacak bir şey yok.”
“Neyse Misocum, ben bu hafta gelmeyeyim de, haftaya allah kerim.”
“Tabi tabi, işinize bakın siz. Halledince gelirsiniz.”

Güllü hanım bize haftada bir temizliğe gelen bayan. Kızı ortaokul mezunuymuş. Aslen Ankara’lı ya da Yozgat’lılar. Tam emin değilim ama İç Anadolu’dan bir yerlerden sanırım. Oğlan Tunceli’liymiş. Ve de Alevi. Antalya’ya göç etmişler malum sebeplerden. Üniversitede 2 yıllık teknik bir bölümün öğrencisi. Çocuklar aptal mı? Asla izin çıkmayacağını bilmezler mi? Kaçmışlar. Ve hemen resmi nikah yapmışlar. Sonra oğlan Güllü hanımın evini aramış. “Resmi nikah yaptık, kızınıza da elimi bile sürmedim. Gönül rızanızı istiyorum,” demiş. Ailesini göndermiş. Artık hangi abuk sabuk sebepten çıktıysa bilmiyorum, tartışma yaşanmış. Zaten ortalık gergin, iyice beter olmuş. Aile büyükleri arayı düzeltmek için, “siz de Antalya’ya buyurun,” demişler. Bir iki atışma daha yaşanınca Güllü hanımın kızı kendini dokuzuncu kattan aşağıya atıvermiş.

Güllü hanım bitti, Güllü hanımın içi kupkuru şimdi. Misocuğum yutkunamıyorum, biliyor musun, dedi son konuşmamızda. Söylenecek hiç bir teselli sözü de yok. Bir daha da ne zaman yutkunur ya da şöyle derin bir nefes alabilir bilmiyorum.

Ah Güllü hanım...


13 yorum:

cakiltasi dedi ki...

çok üzüldüm. çok sinirlendim. şimdi kına yakar aile büyükleri bir yerlerine. bu mudur? ne olacak iki çocuk sevmiş birbirini. nedir bu husumet? nedir bu kavga? aklım ermiyor. bezelye kadar beyinleri olmayan at gözlüklü halkımız ah diyorum ne diyim.

Asortik Krep dedi ki...

Benimde içim kurudu.. Başkaları yüzünden elinden herşeyi giden insanlara ayrı bir üzülüyorum.

cenebaz dedi ki...

Şu an ben de yutkunamıyorum. Boğazım düğüm düğüm oldu:((

tavsan dedi ki...

yaaaaa. icim bosaldi, heryerim titriyor hala. ve bunlari yazmak bile oyle abes, oyle haksiz geliyor ki. oyle okurken iyi bir cozum beklemiyordum da, iste babasi kizini reddetmis, artik annesi kacak kacak gidip gorecek arada, ya da torun olsa duzelir mi isler, gibi birseyler bekliyordum. bu insanlarin baska cocuklari varsa umarim onlar icin akillari baslarina gelir. of ki ne of.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ahhh!
Ne kadar acı, ne kadar!
:(((

Adsız dedi ki...

ölmedi di mi :((

şule dedi ki...

kalakaldım... :(

elektra dedi ki...

nasıl ya??? hikayenin sonunda dondum kaldım. şimdi salağa döndüğümden soruyorum, yaşıyor mu????amaaaaan be, ne bu????

Öykücü dedi ki...

Gazetede benzer bir haber vardı.Kızla oğlan netten tanışıyorlar,kız ailesini farklı tanıtıyor,zengin filan diyor sonra oğlanın babası aileler küs kalmasın diye kızdan habersiz kızın ailesine uşalıyor kız ailesini karşısında görünce kendini balkondan atıyor.

Ne üzülmüştüm.Bu olaya daha da çok üzüldüm.Acaba aynı olay da gazetelere yanlış mı yansıdı diye düşündüm okurken.

Allah yardım etsin.Ne denebilir ki başka??

miso dedi ki...

Ah Çakıltaşı,
Hem üzüntü, hem öfke cidden :( Bak ne kadar verimli bir şekilde çözmüş oldular olayı işte...

Asortik Krepcim,
İnsan ne söyleyeceğini bilmiyor. Evlat yahu, kolay mı?

Çenebazcım,
:((

Tavşancım,
İnsan hep bir ümit iyi bir şeyler olsun istiyor, ama işte... Bir büyük kızları var, yurtdışına gelin gitmiş. Bir de oğlan. Kız kaçtığında oğlan askerdeymiş. Kesiceemm, sağ komaaam diye bağırıp durduğundan çarşı izinlerini kaldırmışlar çocuğun. Buyursun şimdi.

Ekmekçikızcım,
:((

Sevgili adsız,
Malesef :((

Şulecim,
:((

Elektracım,
:((

Öykücücüm,
Aynı hikaye, bu insanlarla ilgili. Ama bizim yüce gönüllü basınımız Güllü hanımın kızının hikayesini yeterince ilgi çekici bulmamış ki kendisinden de eklemiş. Tabi yoksul/fakir ikilisini koymasa olmaz. Bu adamlara da daha bir sinirleniyorum ya...

marruu pıhhh

uykucu dedi ki...

bu tür olaylar hangi yüzyılda sona erecek çok merak ediyorum:(

evinkedisi dedi ki...

Iyyyy ıy! Bilmeden şu aile ilişkileri ile ilgili yazmışım ben de, şimdi gelip okudum, canım sıkıldı iyice. Ve basın gerçekten mahalle dedikoducusunun yalak ağzından çıkma haberler yapıyor, normal kanallarda haber programı bile seyrederken içim kalkıyor artık ya, nedir bu kalitesizlik, nedir bu öküzlük?! Aileleri de basını da kınıyorum, Allah'ın belası uyuzlar, kıçlarına kına yaksınlar şimdi.

Adsız dedi ki...

Hiii!!!!!!!!!! Hem de evlenmis. Daha ne yapsaydi? Ah, bunun acisi iclerine otursun da hic gecmesin. :o((((((((

elifsavas.com/blog