31 Ekim 2010

Napiyosun Miso?


Napiyorum ben? Hafta boyunca derslere giriyorum. Örtmenim ya işte. Sınıf süper allahtan. Nasıl pozitif bir elektrik. Bir iki artist tripli var ama iyi niyetli çocuklar. Çook büyük derdim havası oluyor arada, ama nedir, çok bilemiyorum. Zaten tenefüste de kakır kıkır ederken gördüm bir kaç kere; demek derin bir dert yok; pozlar da çok uzun sürmüyor zaten.

Başka napiyorum? Mastır yapıyorum ya a dostlar... İki ders aldım ala ala, ama her hafta eşek yükü okuma. Yahu, dedim kendi kendime, profesyonel öğrencilik ne muhteşem bir şeymiş. Kıstır kitabını kirpini koltuk altına, koş okula, arada bir mızıklan yok ödev, yok yükümüz ağır filan diye, missss. Miso ne hallerde? Akşam oğlanı alıp eve dönünce efendim yemek, oğlum ödevin, aferin getir imzalayayım (yoksa eksi alıyor garibağn), hadi çocuum kaka, kıçını da yıka, dişini de fırçala... Beyfendi 9:30’da ışığını söndürünce ben de alıyorum okumaları mutfağıma çekiliyorum. 10:30 itibariylen bir gözüm kapanıyor yorgunluktan. Yılma! Başar! 11:30 maksimum. Haydi yallah. Becerdik şimdiye kadar, hadi maşallah.

Geçen gece (2 hafta kadar oluyor) müdürüme dedim ki, sunumum vardı, diğer hocanın makaleleri okuyamadım, sofrayı toplayıvirsen? Bir de çamaşırı asıvirsen... Ama nasıl kediyim, azıcık da eziğim. (En uyuz olduğum miso halleri) Ha, senin bu mastır da... türü bir şey dedi. Aşkolsun, diye fışkırttım ben de. Gözlerimi belerttim biraz. Ama başka da bir şey demedim, çıktım yukarı, o da yaptı işleri güçleri. Sonra anladı sanırım böyle demenin hafif eşeklik olduğunu, şimdi ediyor yardım filan. Hatta kimi zaman yardımı da geçiyor; resmen ben rica etmeden yapıyor, helelooy. Hayır ben karşısına geçsem, elimi de belime koysam, kardeşim geçen hafta 5 gün tekne gezisine giden ben miydim? Desem mesela, şöyle aldığı iki keyfi boğazına boğazına dayasam? Olmaz işte yapamam ben öyle. Neyse, o da biliyor öyle demeyeceğimi, ama böyle içimden geçireceğimi de biliyor galiba, hallediverdi işleri sağolsun. Ağzımdan çıkanı durduruyorum ama içimdekine çok gem vurulmuyor. Baygın gözlerime mi vuruyor ne...

Bu arada okuyorum, okuyorum, üzülüyorum okuduklarıma. Yapıcak bir şey yok, tarih boyunca ezilmiş kadın. Hiç bir ekonomik yönetim biçimi, din, ilim-bilim işe yaramamış. Öyle ezemezsek böyle ezeriz olmuş. Öyle yani; üzülüyor insan. İnsan miso... Durun yahu, belki ben bir çözüm bulurum. Ha, tabi...

Durum budur yani

marruu


9 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

müdir bey senin dersleirn içeriğini bilmiyo galiba :))) bilse öyle hay may demezdi bence :)

kecilerin cobani dedi ki...

şimddi bi dakka hanfendi özür dilerim ama mutfakta ödev yapılıp ders çalışılmaz,
dakka bir gol bir.. mutfakta yemek yapılır, atıştırılır, mutfak yapılır. en kötü gaz açılır kafa ocağa gömülür (valla filmde gördümdü)dalga geçmiyorum, mutfakta çalışılmaz miso hanım! kendinize özel ama resmi bir köşe yapın! (ben de geliim mi)

tavsan dedi ki...

ya ne guzel, ne guzel:) hallediyorsun iste, kotariyorsun. mudure kizcaktim ama sonra kendisi duzelmis, kizmiyorum. insanlar iyi seylere cabucak alisip sorgulamiyorlar; ev islerini hep senin yapman gibi mesela. bir de kim en cok sikayet ediyorsa en yogun olan odur, digeri daha cok is yapmali gibi bir hava oluyor bazen. o yuzden bazen silkelenip kendine gelmek gerekiyor. neyse siz iyi halletmissiniz sonucta.

baurk... dedi ki...

ben sevdim bu yazıyı. en çok da 5 gün tekne gezisi kısmını.. haha :)

miso dedi ki...

Sevgili deli,
Müdir bey benim dersleri çok iyi biliyor bilmesine de... Açtırma bayramlık ağzımı :))

Çobanım,
Bak şimdi bu mutfak işi beni de sinir sahibi yapıyor ama bir türlü halledemiyorum bu durumu. Ki biraz itelesek bana yer açabileceğimiz bir mekan da var ama... Uf ya, bu konu beni çok mutsuz ediyor :(

Tavşancım,
Kızma müdüre, ona kızma kotası bende kalsın, ben doldurayım:)) Evet ya, ev işleri çok acayip bir mecra. Feministler de bunu sorgulayıp durmuş zaten. Eskiden hiç aklıma gelmeyen şeyleri kafamın içine içine iteliyorlar şimdi. Maymunun gözü açılıyor anlayacağın. Tataaamm :))

Baurkcum,
Bak sen böyle hain hain şeyleri seversen, onları över tonda yorumlar bırakırsan, ben de yolda gördüğümde ööyle çoook sevinip, koşarak gelip neşeyle sohbet etmem. Haaa! Nası tehdit ama :) Tekne gezisi de iyi hakketen ya :)

marruu

tavsan dedi ki...

Tamam tamam kizma hakki da sevme hakki gibi senin tabii ki:))

tavsan dedi ki...

Tamam tamam kizma hakki da sevme hakki gibi senin tabii ki:))

elektra dedi ki...

misom kedim, bunca uğraşın arasında bir es verdiğin şu güzel bayram günleri için bir kutlama yollayayım dedim buradan:) iyi bayramlar.

miso dedi ki...

Tavşancım,
Boşver sen beni, kız istediğin gibi :))

Elektracım,
Sana da çok mutlu bayramlar, sevgiler :)

marruu