28 Aralık 2007

Çok olmuş uğramayalı


Bir hayli olmuş yazmayalı. Aslında kafamda hep bir takım şeyler var, ama bir türlü yazamadım. Neden? Anlamadım da. Böyle geçip gitti işte günler.

Bayram geçti önce. Sevdiğim sevmediğim ve hatta tanımadığım bir sürü insanla öpüştüğüm bir bayram oldu yine. Et kokulu evlere girdik, rahatsız bir şekilde ayrıldım ben çoğundan. Eşimin ailesini uzun süre önce ikna ettiğimiz için onlar bağış yaptı sağolsunlar; ev güvenli bir ortamdı bizler için. Ama o kadar kişiyle öpüşmenin bedeli ciddi bir grip oldu. Ateşli terlemeli filan. Burun içi ahali hala beni terketmiyor ama en azından ateş bitti. Ilgaz da garip bir şekilde yırttı, gelgit nezle şeklinde atlattı.

Bayramda Burcu buradaydı. Bizim gittiğimiz gün geldiler. Neyse, cumadan dönebildik Ankara’ya. Çıktık bir gece, iyi geldi. Buralarda olduğunu bilmek bile iyi geliyor aslında. Aynam o benim. Birbirimizin ne hissettiğini bile anlıyoruz. Konuşmaya gerek yok, bakmak yetiyor onunla.

Okul için hazırladığım telafi sınavını teslim ettim. Üç kere geri döndü. “Şuraya da şöyle yazalım misocuğum, burayı böyle diyelim misocuğum. Sen ne dersin?” Misocuğuna da sana da. Ben diyeceğimi demişim, sen de alternatif getiriyorsun. Yaz o zaman yahu; elli kere çıktı al, mail at, bak, düzelt bilmem ne. Bir sürü fuzuli iş. Gelecek dönem almayacağım bu görevi. Sıktı, bayılttı.

Gulşad’cığımla ufak bir gerilim yaşandı. Telefon faturası 65 lira gelince “lütfen evden cep telefonunu arama, cep telefonundan ara, bak çok pahalı oluyor,” dememize bozuldu. Söylememeli miydik anlamadım? Çok da yumuşak söyledik ama. İki gündür hafif bir don yağına bulgur pilavı modu var evde. Yavaş yavaş çözülüyor ekselanslarının buzları.

Ufak ufak yoğunluğum azalıyor sanırım. Bugün Ilgaz’ı okuldan alabildim mesela. İyi geldi, tip arkaya oturup vır vır konuşup duruyor, konudan konuya atlıyor, ben konuyla ilgili bir şey sorduğumda kafasında başka bir şey varsa hiç sallamadan o konuya geçiş yapıyor falan filan. Komik bebe, dönüp yanaklara dalasım geliyor.

Yazayım ben böyle yahu, bu da iyi geliyor.

marruu

10 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

canım ya geçmiş olsun, daha iyisindir umarım. Benim de ödüm koptu valla bayramda, Toprak'ı öpen öpene sinir oldum...

bi ekselans da bizde var...sinirrrrr oluyorum, alıcam ifadesini bu pazar...

öptüm :)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

3 gün daha yazmasaydın:
-"Miso 1 yıldır yazmıyorsun yaa,hadi ama nerelerdesin"diye yapacağım o iğrenç espriyi kursağımda bıraktın hehe şaka;P

Yaz yaz öslüyorus ayol.

Geçmiş olsun der "ekselanslarına sert çıksaydınız surat sallayamazdı yumuşak konuştuğunuz için götü kalktı ve kendini bişey zannetti hasbam" diye ekleyip bitiririm.Hayır bitiremem şimdiden iyi yıllar dilerim.
Seneye görüşürüzzzz
Hehe
MikropBiyo

Ali Kayhan dedi ki...

Yazın tabii ki miso, bize de iyi geliyor sizin yazmanız. Ben artık iyiden iyiye uzun bir tatile girdiğinizi düşünmeye başlamıştım.

Bence yoğunluğunuz azaldıkça bu hastalık falan da kendi kendine gidecektir. Yine çok enerjik bir miso göreceğiz yakında galiba. Bu arada şu squash günlerini de belirlesek artık. Alp'le oynamaktan bunaldı bu alikayhan artık. :) (Alp okumuyor burayı, galiba.)

Gülşad'ın cep telefonu var mı acaba? Eğer yoksa, cep telefonlarını kişisel olarak algılayıp sizin cep telefonunuzu kullanmak istememiş olabilir. Dilsel eksikliklerinden dolayı da bunu açıklayamamıştır belki. Belki. Yani aklıma böyle bir destek senaryosu geldi. Dünyanın tüm Gülşad'ları, birleşin! :)

Sevgiler. Görüşürüz.

Adsız dedi ki...

Aslında opusmekten cok, ellerden geciyor grip vesaire. Bununla ilgili cok onemli bir arastirma okumustum. Amerika'daki hastahanelerde her yere sabun koyarak ve calisanlara bol el yikattirarak hastahane viruslerinden olumleri yuzde 90'larda azalmislardi. Yanaklardan ve nefesten degil de, ellerden geciyormus. Ben de bunu okudugumdan beri oglanin ellerini derslerden sonra hemen yikiyorum filan. Oldukca azaldi hastaliklar. Bayramlarda da ise yarayabilir.

www.elifsavas.com/blog

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ah Miso, kader arkadaşım!
Sana da benden geçmiş olsun.:)

Bu el yıkama meselesini ben de duymuştum; hatta mümkünse ılık, sıcak suyla yıkamak daha iyi sonuç veriyormuş.

Yazılarını özledik tabii ki, olur mu hiç, sensiz?
:))

gaykedi dedi ki...

kaç defa geldik gittik tık yok, meğersem kedi hasta olmuş tıksırıyormuş, benimde her tarafım uçuk içinde grip yüzünden!

et kokusu konusuna girip yaralarımı tırmalamışsın misoo, ramazan gibisi var mı yaa, islam şu kurban olayına çözüm bulmadan evrensel bir din olamaz, bütün dünya bak milyarlarca uzakdoğulu dahil, yılbaşını nasıl zevkle kutluyor....

...miyawww :)

şule dedi ki...

"Aynam o benim. Birbirimizin ne hissettiğini bile anlıyoruz. Konuşmaya gerek yok, bakmak yetiyor onunla." nasil guzel bir tanimlama bu. dönüp dönüp yeniden okudum...
geçmiş olsun çok. bir de iyi yıllar...

elektra dedi ki...

miso kedim, güzel kedim, mutlu olunca tüyleri parlayan kedim. yaz her zaman, yaz sen. yeni yılın kutlu, tüylerin hep parlak olsun.sevgiler...

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun mişoooooo
gitmiş olsun mişooooo
geçmiş olsun , gitmiş olsun
hastalıktan uzak olsun mişooooooo



mutlu yıllar mişoooo,
uzun yıllar mişo
sevgi ,huzr sağlık doluuuu
niye yeni yıllar mişooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo



herşeyin güzel olduğu;
olumsuzlukların minimize edilmiş hatta mümkünse hiç olmadığı ,
gönlünce bir sene geçirmen dileğimle...

miso dedi ki...

Canım deli,
İyiyim iyiyim, acı patlıcanı kırağı çalmaz, hehe. Ekselans nooldu? :)

Biyocum,
Bak görüşüyoruz ve hatta şu anda bu iğrenç espriyi sonsuza kadar uzatmaya dair dayanılmaz bir arzu var içimde. Ama yapmayacağımmm :) Ekselansları için yazdıkların da muhteşem olmuş, mersi.

Alikayhan,
Zaten bir gün benim tarafımı tutarsan eğer, bu işte illa ki bir terslik olduğundan şüpheleneceğim. Squash konusunda pek emin değilim artık, gülsad'la oynasanız? Bir de mümkünse bu insanlara toplanacakları bir yer ayarlayabilir misin? Uzaktan üfürmekle olmuyor öyle.

Elifcim,
Çok haklısın, aynı tür bir şeyi ben de okumuştum. Ama bayramlard mümkün olmuyor pek; özellikle de başkalarının evindeyken :(

Ekmekçikızcım,
Geçti, geçti. Seninki de gitmiştir umarım.

Sevgili gaykedi,
Bu kedi hasta oldu cidden. Ama senin gibi uçuklamadı. Uçuklamak benim için kabustan öte bir şey. Allahtan ateşim çok yükselmedi :) Kurban olayına çözüm pek görünmüyor ufukta bence. Ne yazık ki.

Şulecim merhaba,
Evet, aynam o benim. Canım ve de. En sevdiklerimden biri, ve en özlediğim. Sana da çok iyi yıllar :)

Elektracım,
marrr, purrr, sana da en iyi dilekler yeni yıl için. Uyuz velilerin olmadığı en başta :)

Diagonelcim,
Ben de sana güzel, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. Ama benimki gönlümce olmasın mümkünse; çok riskli olabilir zira. heheh

marruu