8 Mart 2007

Bi kafa...


Ne kadar yorgunum bu aralar anlatamam. Upper grubuna ilk defa ders veriyor olmak derse hazırlanmak babında çok yoruyor aslında. Nedenlerden biri bu, biliyorum. İkincisi de Burcu sanırım. Geldi gitti ya, bir tür nekahate girdim elimde olmadan. Gerçekten de elimde değil, acayip etkileniyorum. Çok özlemişim, o da çok özlemiş; ama iki güne ne sığarsa onu sığdırdık, sonra uçtu gitti. Üçüncü neden için bahar diyebilir miyiz, ondan emin değilim. Ama inanın, akşamları yattığımda ölü gibi uyuyorum.

Bu Pazartesi de yine böyle ölü gibi uyurkeenn... Bir dakika, önce geceleri uyanma rutinimi anlatmalıyım sanırım. Ilgaz yatağından kalkıp halıda yürümeye başladığında çıkardığı hırş hırş sesine uyanırım hemen. O daha kendi odasının kapısına ulaşmadan ben oraya ulaşmış olurum. O kadar hafif uykum; bu nedenle de o kadar perişanım. (Konu dağıldı biliyorum ama söylemeden edemeyeceğim. Bir gece eşimin tırnak kesme sesine uyanmıştım; ama cidden tırnak, toynak değil. Yuh be miso, demişti o gece çaresiz koca)

Bu Pazartesi yine böyle yorgunluktan baygın bir şekilde uyurken...
Hırş hırş
(Kalkamıyorum, perişanım. Hırş hırş’tan hemen sonra uykuya dalıyorum yine)
Annneee
Efendim annecim
(Hala kalkamıyorum, yine kısacık bir uyku)
Anneee

Gözlerim kapalı bir halde “efendim annecim,” diye kalkmamla birlikte Ilgaz’a bir kafa... Zavallı çocuk hemen ağlamaya başladı haliyle. Aman, canım filan, sarıldım tipime.
Anne, burnum akıyor. (Ne akması, burnu kanıyooorr) Korcan kalk, oğlanın burnu kanıyor (Bunu İngilizce söylüyorum; Ilgaz kanamayı farkederse korkusundan kıyameti koparır. Gece saat iki buçuk, bütün apartmanı ayağa kaldırır). Korcan da kalkıyor ama panikten artık onu görmüyorum, adamın ne yaptığını hatırlamıyorum, ne garip.

Gidip yıkıyorum burnunu bir güzel, bol bol teselli ediyorum, maru maru diyerek birbirimize sürünüyoruz, sonra yatağına yatırıyorum ve yatağıma dönüyorum. Uyku mu kalmış, nesli tükenen benekli baykuş gibi bir süre yatakta oturup etrafa bakıyorum. Bir huu huu diye ötmediğim kalıyor. Biraz da Fıstık efendiyi seviyorum, regülatörünün gorul torul ötmesi huzur veriyor. Sonra dalmışım.

Sabah kalktığımızda Ilgaz’ın hiç bir şeyi yoktu. İşin komiği hatırlamıyordu bile. Burun deliğinin bittiği yerde kurumuş kanlar kenar süsü gibi sıralanmıştı. Dantel gibi. Şen şakrak okula gitti paşam. Ben tabi ayakta sallanıyordum. Salı günü eve gelip iki saat uyudum. Dersim olmasa kalkmayacaktım da. Sürünerek çıktım yataktan.

Çook yorgunum çook.
Deliksiz bir uyku istiyorum.

10 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Ya biliyorum gülmemem lazım, çocuğun canı yanmış, ama yine de çok güldüm kafa atmış olmana :))

Bu uyku olayı cidden de erken gelen baharla ilgili de olablir bence, ben de gayet takır takır ders yapıp öğrencilerden bin kat enerjik bi şekilde hoplayıp zıplayı öğleden snra eve gelince çeçe sineği ısırmış gibi uyuklamaya başlıyorum...gündüz bi saat bile uyursam da gece enerji topuna dönüşüyorum :)) sonra sabah kalk kalkabilirsen...

kıvır dedi ki...

Bu uyku problemi galiba bu aralar herkeste var.Koskoca bilimadamının dersinde -adam zamanında elektronik bölüm başkanlığı yapmış el üstünde tutulan bir tip- hem de adam hayattan felsefeden sosyolojiden bahsederken fütursuzca uyuyorum ben de(uyandığımda koskoca adama kafa attığımı düşünsenize:D)

Bu arada Ilgaz ingilizce öğrendiği zaman ne yapacaksınız merak ediyorum.Şimdiden sayı sayıp(!) şarkı söyleyebiliyor.Bence ikiniz de şimdiden hinducaya başlayın:)))

gaykedi dedi ki...

hay allah yaa ! tam bir görünmez kaza, çok geçmiş olsun canım...bir daha ki kafayı Fıstığa atarsan bence güzel bir tırmık yersin gibime geliyor :)

Adsız dedi ki...

Gaddar anne Miso,kanından canından olan yavrucağı Ilgaz'a nasıl kafa attı?Çocukcaizin burnu nasıl foşur foşur kanadı?Kocasına bile durumu ingilizce anlatacak kadar soğukkanlı nasıl oldu? Cani anne nasıl insafa gelip Ilgaz'ın burnunu temizledi?Ve sabah hiçbişey olmamış gibi,dantelli kan pıhtılarıyla çocukcaizi nasıl okuluna gönderdi?Az sonra!

E herkes gibi seni sakinleştirmek yerine felaket tellalı gibi yangına körükle gideyim dedim.Biliyom çok mikrobuuuuuum.Ay bide bebelerimizin gece kalktığı zamanki ayak sesleri nefistir Misom yaaa.Ben de açarım koca gözlerimi ve ne için kalktıklarını ve yaptıklarını tahmin ederim?

Haa bide ben küçükken uyurgezermişim Misocum.Bi elim orda tutuyo akmasın diye bi elimde tuvalet terlikleri salonda gözlerim kapalı tur atarmışım hem de uyuyarak ve hiç altıma işemeyerek.İşte o günlerde çok tuttuğum için bugün hep altıma kaçırıyom yahu!
T.

uzay dedi ki...

bu sabah eski yazılarıma bakarken bi yorumunu gördüm..evet yuh daha yeni gördüm :(
dogum günü yazıma yazdıgın hani :)
sabah sabah garip bi mutluluk sardı dört bi yanımıı..
misoo mıırrrrrr :)

miso dedi ki...

Sevgili köşenin delisi,
uyuyabildiğin zamanların tadını çıkart derim ben :) coming soon to your theater :)

sevgili kıvırım,
biz işaret dilinde karar kıldık. nasıl olsa eşim çok akıcı konuşabiliyor :):) (gebertcek beni adam)

sevgili gaykedi,
hiç merak etme, Fıstık'a kafa atmıyorum ama örneğin ısırıyorum, kucaklıyorum SIMMMSIKI. ve tabi yiyorum tırmığı :)

Sevgili T,
inanır mısın ben de uyurgezerdim. sonra yurtta kalmaya başlayınca aniden kesiliverdi. hayatta kalma içgüdüsü galiba :)

sevgili uzay
biliyor musun, ben de başlangıçta yeni yorum gelip gelmediğini anlamıyordum. sonra alikayhan üstat yorumları mailime yönlendirmemi söyledi; şimdi haberanası oldum, hiç bir haltı kaçırmıyorum :) bir de doğumgününü bana bir söyler misin lütfen? yazdığım yazıyı merak ettim.
uzzaayy, maruu
:):)

uzay dedi ki...

http://uzaydabirufakyildiz.blogspot.com/2006/08/tempo-tempo-tempooooooooo-staj-yaptgn.html
buyrun linki veriyim :)

Adsız dedi ki...

bende 24 yaşındayım düzensiz uyudugum için hergün yatak ıslak kallıyorum ama artık bez balıyorum olmuyor. bazende yataga muşamba seriyom neden bez balıyorum bilonuz mu çünkü iştede altıma kaçırırım diye

Adsız dedi ki...

bende 24 yaşındayım düzensiz uyudugum için hergün yatak ıslak kallıyorum ama artık bez balıyorum olmuyor. bazende yataga muşamba seriyom neden bez balıyorum bilonuz mu çünkü iştede altıma kaçırırım diye

Adsız dedi ki...

bende 24 yaşındayım düzensiz uyudugum için hergün yatak ıslak kallıyorum ama artık bez balıyorum olmuyor. bazende yataga muşamba seriyom neden bez balıyorum bilonuz mu çünkü iştede altıma kaçırırım diye