12 Mart 2007

Ye miso ye

Sabah güzel bir kahvaltı yaptık. Her sabah yapıyoruz zaten Ilgaz’la. Hem özendirici oluyor, hem de bu miso zaten aç duramaz. (Aç hiç oynamaz) Öyle portakal suyu filan bile var. Hiç üşenmem; hasta olmayalım yeter, gider toplarım bile gerekirse. Neyse, bugün ders sekiz kırkta değil dokuz kırkta başladı. (Hazırlık öğrencilerinin böyle bir adaptasyon dersi var, haftada bir sabah gidiyorlar, profüsürler tarafından hangi koşullarda okuldan atılacakları konusunda bilgilendirilip ve özenle korkutulup geri yollanıyorlar.) Sonraki iki ders de öğrenci sunumlarıyla geçti. Son derste de yarınki kelime sınavı için bir şeyler yaptım. Kendi hazırlamadığım bir alıştırmayı kullandığım için o da yüzüme gözüme bulaştı, çocuklar güldü filan. Neyse, anlayın işte, bugün ders filan yapmadım, enerji sarfetmedim. Yani, acıkacak bir durum yoktu.

Sonra köşenin delisiyle yemeğe gittik. Bölümün sinirinin masasına oturduk, ben farketmemişim; köşenin delisi kibarca afiyet olsun deyince ben de dedim. Pıhlasam ayıp olurdu. Bu adama sinir oluyorum. Geçen sene ben rapor alıp derse giremediğimde benim yerime girmişti. Bir hafta boyunca bir satır işlememiş. Çocuklara paso Amerika'yı, oradaki zenci sevgilisini filan anlatmış. (Sinir oluyorum, sinir olmaya devam edeceğim). Bir güzel yemeğimi yedim, köşenin delisinin cacığının da yarısını yedim. (Ohh, dolduruyor tuzu kardeşim, yutuyor miso, şişiyor sonra o çipil gözleri, güzelliğine güzellik katılıyor.) Köşenin delisi keçilerin çobanı’yla buluşacaktı; aslında bizi tanıştırmak istedi ama ben bekleyemedim çünkü ya o anda çıkıp spora gidecektim, ya da eve gelip uyuz uyuz yatacaktım. Spor yapma isteğim bir mikro gram kadardı. (Ama yaz geliyordu, bıngıllar bir milim bile olsa küçülsündü) Daha sonra bir gün tanışabilmek ümidiyle spora gittim gerçekten de.

Spordan sonra eve geldim. Ama bu miso kendini nasıl hissetti? Üç gündür aç gibi. Ne yaptım? Kocaman bir salata yaptım ve direk yuttum. Dolaptaki ekler pasta’dan bir gıdım bile almadım. (Serseri Ilgaz hesap soruyor. “Ben yiyecektim, nooldu?” diyor. Genellikle de eşim yutmuş oluyor, mel mel suratıma bakıyor bir yalan uydurayım diye. Ya tam bağcı-üzüm-evlat-ata hikayesi. Bizimki pintinin önde gideni) Sonra da bir güzel sade Türk kahvesi yaptım onu içtim. Fincan masada duruyor şu anda.

Şimdi nasıl mı hissediyorum?
Ya yemin ederim bir lokma bir şey yememiş gibi.
Beni bu havalar mahvetti galiba, dipsiz bir kuyuya döndü midem.

Ürkmüş miso
Geleceğin obezi miso :(

13 yorum:

uykucu dedi ki...

alemsin miso bende verdiğim 2 kilocuğu hemencecik geri aldım inanılmaz yiyorum. seni şişko seviyorum diyen(mini'leri giymeyeyim diye) kocam bile sonunda patladı 'bu ne iştah ya patlayacaksın yeme artık' diye.Benim oğlanda yiyecekleri konusunda inanılmaz cimri, cipsinden çikolatasından kesinlikle vermez ,yalvarırım olmaz bende kendime kıyıya köşeye ayırıyorum abur cuburlardan.iş yerimde bile habire tıkıştırıyorum ne yersem yiyeyim hala midem kazınıyor.günlerdirde spora başlayacağım hep pazartesilere atıyorum.kesin havalarda birşey var yoksa bizim suçumuz değil:)

Adsız dedi ki...

Kimyan 0,fizik 10 galiba,e kilo derdin olmazsa yersin tabi tuzlu cacıkları Misocum.Afiyet olsun:)T.

miso dedi ki...

figencim, tamamen katılıyorum, kesinlikle havadan. Ben aslında kilolu biri değilim ama hamileyken 20 kilo aldığım için potansiyelimi biliyorum, o yüzden de korkuyorum. Bir de tabi iştah gayet yerinde... yut yut miso, kim tutar seni?

T'cim, kimya öyle pek 0 sıfır sayılmaz, fizik içinse bu iltifat çok iyi geldi ama ne yazık ki geri çevirmek zorundayım, göz var-nizam var-ayna var falan filan. Bizim sülalede, bir annem, bir ben, bir de Burcu zayıf. Gerisi tekerlek gibi. Annem de ufak ufak kilo almaya başladı. O yüzden insan gibi yiyeyim diyorum yani.

Elif Derviş dedi ki...

Misocum ye allahaşkına yaaaa...arkadaşlar inanmayın buna, kendisi gayet innnncecik ve galiba hafiften bi hafıza kaybı yaşıyo çünkü bu iştah yeni-meni değiiiil :))))) affet beni misom ama sen hep iyi yersin yaaa, havalara niye atıyosun suçu hehehehehe maşallah diyelim biz, sen de lüplet Ilgaz'ın eklerini :))

miso dedi ki...

köşenin delisi,
bugün kendi yemeğimden sonra senin salatanın yarısını da yediğimi söylememe kibarlığını gösterdiğin için çok teşekkür ederim.
marruu

Elif Derviş dedi ki...

ne dimeh..:)

Nakhar dedi ki...

nedir bu durumlar... yemeyin sıkın dişinizi biraz... :) ben gerçi en yakınımdakine laf anlatamıyorum... aşık olduğum adam 100 kilogram a merdiven dayadı hani nasıl yediğini görmesem çok kilo verdim ben dediğinde inanacağım :D tabii sadece yemek yediğini değil aynı zamanda göbeğinin ondan 1 metre önünde ilerlediğine tanıklık ediyorum :D günde 10 öğün ye mişo ama azar azar :D birden yiyince yarısı yağ balıyıp halay çekiyorlar.. gerçi sen bizden kat be kat hareketlisin sana bişi olmaz diyeceğim diyet yapanlar topa tutacak beni :D

miso dedi ki...

nakharcım
seni böyle iyi ve neşeli görmek süperrr :) güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Andy_Dufresne dedi ki...

Gece saat 4 te soslu makarna yapıp yiyen ve hiç kilo almayan biri olarak yorum yapmasam daha iyi olur belki :) ama ben sizin çok yediğinizi hiç görmedim, tamam belki açlığa dayanamadığınız konusu doğru ama , kan şekeri diye bişey var. Bence sizin durum tamamen tıbbi ve ilmi sebeplerden :) Ayrıca Köşenin delisine katılıyorum, duyanda sizi akrep Nalanın 1. dereceden akrabası sanacak, o ne abartı öyle :))

kecilerin cobani dedi ki...

miso inanmazsin,
bu deli benimle birlikteydi ya ogleden sonra, ben kocca bi tabak çimiçanga lüpletirken kendine bi tatli soyledi sonra yarisini da yiyemedi. mufettis geçıt durtulerim beni yaniltmiyosa o gun icinde herseyden yarim yemis.
deliye burdan sesleniyorum, izninle; deli, x2 iznin var anacım, x1/2 diyil.

Talisman dedi ki...

Aman diyim Miso, insan nasıl kilo aldığını farkedemiyor, sen gerçi dizginleri çekmişsin ama yine de tikkatli ol :)
Bu arada zenci sevgili anlatana da bravo yani :))

kıvır dedi ki...

Çatıdan aldığınız tabak yemyeşilken ne kadar kilo alabilirsiniz ki allah aşkına.Fazladan yediğiniz şey de zaten salata(ki nasıl doyuyorsunuz şaşırıyorum)
E bi de hayatımda tanıştığım en 'yerinde duramaz' insanlardan biri olduğunuza göre(adımlarınıza yetişmek için koşmak gerekiyor) üstüne bi de spora gidiyorken hiç gerek yok böyle gelecek hesaplarına.İstediğiniz kadar donut yiyebilirsiniz:)
(Vallahi birşey demeyeceğim)
:D

miso dedi ki...

Dufresne, pardon da yaş ve cinsiyet durumlarından dolayı hiç bir şekilde karşılaştırılamaz durumlardayız. Sus lütfennn :)

Keçilerin çobanı,
bu köşenin delisi var ya, benim normalde yediğim kadar yiyor inan. Bir de ben bilmiyormuşum gibi sürekli ne kadar çok yediğinden bahsediyor. Ya bırak, ben kendi hamileliğimi hatırlıyorum da, köşenin delisi cidden insan gibi yiyor yani... İnanmayınız efendim:)

Talisman,
Evet evet, korkma, kendimdeyim. Dikkatliyim. Yaz geliyor, arka balkon veranda olmasın lütfen :)

Kıvırım,
mersi, mersi. Ama lütfen biraz daha dürüst olalım. (keşke ben de pizza alsaymışımmm... marrruu... Aa, buyrun hocam, lütfen, ben doydum zaten...) Yalançılar siziii. T ne biçim yedi o gün? hehehehe