8 Eylül 2007

Taşınma


Her taşınmada huyumdur, mutfak eşyalarını olabildiğince kendim götürürüm. İlk iki taşınmada yapmadım, sonrasının nasıl bir su/deterjan/elektrik/emek israfı olduğunu gördüm. Kolay mı, o bardakların, tabakların hepsi tek tek elleniyor. Raflara kalkar mı o tifolu, koleralı, haydi en iyi ihtimalle hepatitli zımbırtılar?

İki gündür annemle mutfağı taşıyoruz. Bardaklardan hiç birini kırmadık henüz. Veya tabaklardan. Ama kardeşim, çok ağır bu zıkkımlar. Dün sabah boynum hafiften tutulduğu için bütün günü baş ağrısıyla geçirdim. Ya bir de işin kötüsü bu proficiency’de hem sınavlarda görevliyim, hem de okumalarda. Okumalardan yırtsaydım ne süper olurdu. Ev bark yerleşirdi biraz.

Taşınmamız da pek tam olmayacak. Henüz kombi takılmadı. “Kombiyi ne yapacahsın yinge, kolorifor mu yahacaksın? ehühü” diyen kaza “pardon ama banyo için kazanda mı su ısıtacağız?” dedim. Korcan adamın suratına gülmemek için kaçtı. Misonun hiddeti ve şiddeti diye dalga geçiyor. “Biz en geç iki günde bir çimeriz de,” dedim bir de. Adam iki gündür benimle konuşmuyor. (Şok oldu sanırım, banyo sıklığımız onu derinden sarstı. Çok üzülüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum) Ha tabi bir de tezgah sorunumuz var. Mutfak ve banyo dolapları takıldı ama tezgah Pazartesi geleceği için henüz lavabo lüksümüz yok. Küvette el yıkıyoruz, harika oluyor. İki kere deneyin, lavabolarınızın kıymetini anlayın.

Pazartesi taşınıyoruz. Daha doğrusu kendimizi eve atıyoruz.

Gerisi kısmet diyorum. Lütfen kazasız belasız taşınalım.

Duydun mu?

Sağol

marruu

12 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

eeee o "duydun mu" pek bi sert olmuş, bana diil di mi :P Duymuştur merak etme :)

Canım yaaa kolay gelsin valla, zor iş hem de çoook zor iş... ama adama laf soktuğun sırada yanınızda olup senin surat ifadeni ve KOrcan'ın kaçışını izlemek, bir iki laf da ben sokmak isterdim :) Yardımım olursa dicem...diyemiyorum...şöle diyim...bebek lazımsa gelelim abula!! :)))))
Prof da kötü olmuş yaaa hem sınav hem okuma, hay allah...neyse, bir sonraki okumadan yırttın demektir (olumlu düşünmeye çalışıyorum). Size çoook çok kolay gelsin, Ilgazcımı da öpüyorum. :)

Exmujvek!!

uykucu dedi ki...

kolay gelsin ilk başlar çok sıkıntı geçsede yerleşince bir ohhh çekersiniz.bizde yıllar önce kooperatiften aldığımız eve geçtiğimizde lavabolar bir hafta sonra ama mutfak mermeri 4 ay sonra takılmıştı bide bizi düşün,eşyaları eve attık ama ailecek her hafta birisinde kalıyorduk! yardım lazımsa koşar geliriz....

kecilerin cobani dedi ki...

hadi hayirlisi. benim en sevdigim sey yeni eve tasinmaktir. cilkin cikar ama yeni bir sayfa gibi. cok guzel. yardim icin burdayim, pazartesi lazim olursam.
adam 'banyo mu o ne' de diyebilirdi. adamin tum hayat felsefesini alasagi ettigin yetmezmis gibi bi de dalga geciyosun haaa.
uzulme, lavabonuz takilirsa arayi kapatmak icin de lavaboda bikac kez ayak yikarsiniz.

kecilerin cobani dedi ki...

takilirsa demisim, cok ayip. elbette takilinca demek lazimdi. :-)

Andy_Dufresne dedi ki...

Hocam biliyorum sizinde aranız süper çok yakınsınız ama, isterseniz ben ileteyim ricanızı, biyosunuz aram süperdir kendisiyle..

Alooo Duydunmu ??????? Aksilik istemiyoruz...

Tamamdır, selametle :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Miso Pisi,
Büyük gün yarın anlaşılan.
Kolay gelsin, herşey yolunda gitsin, güle güle oturun.
Sağlıkla, esenlikle.:))

Ali Kayhan dedi ki...

Dün gece yazıyı gördüğümde bir yorum yazıyordum ama ne olduysa göndermemişim. Kolay gelsin diyecektim. Hadi ağız tadıyla olsun her şey.

Ayrıca lütfen ülkemizin ağır işçilerine, emekçilerine daha nazik davranalım lütfen. :) Bizde de kombi yok ama suyu kazanda ısıtmıyoruz mesela. İşin ilginci banyo sıklığımız da sizinkiyle aynı. Adam bir özürü hak ediyor gerçekten. Sizinle uğraşmayı özlemişim. Geleyim de açığı kapatırız.

En kısa zamanda yeni evden yazılanları okumak üzere. Kitap yerleştirmeyi bize saklayabilirsiniz. Başka işleri yapamam ama ona enerjim yeter herhalde. :)

Ali Kayhan dedi ki...

Utanmasam neredeyse her yere lütfen yazacakmışım neredeyse.

elektra dedi ki...

misokedi, hadi bakalım, ağız tadıyla yaşa yeni evinde. geleyim dicem ama, sarıgül'ün şişli'den bedava kaldırttığı beleş ankara otobüslerini kaçırdım, daha maaşı da alamadım, e ben de amma ağladım. :) kolay gelsin. çok heyecanlı bir şey yeni ev. 6 kere taşınmış bir elektra olarak kaşınıyorum sanırsam:)
sevgiler.

gülçin dedi ki...

miso, umarım herşey yolunda gider, her taşınmada benzer şeyler olur, takma. sevgiler.

miso dedi ki...

Sevgili herkes,

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ama ne yazık ki sizin pozitif enerjinize rağmen biz bugün de taşınamıyoruz. Yine emlakçıyla muhattap olucam, yine it gibi yorulucaz, oğlan da biz de yine perperişan olucaz.

Evde teknoloji niyetine bir tek televizyon kaldığı için şuncacık yazıyı da okuldan yazıyorum. Çok mutsuzum.

Biz böyleyiz. Ve sadece biz değil, bütün az gelişmiş, kötü beslenmiş, az okumuş toplumlarda bu böyle. Bu bizim genetik yapımızda var. Saat mevhumumuz yok, sorumluluk yok, başkasının işi gücü vardır diye düşünmek yok. Aa pardon, çok misafirperverizdir biz. Evet, pozitif bir yönümüzü de yazayım da Evropa özentisi sanılmayayım. Pehhh

Çok mutsuzum. Cidden.

Geçicek, biliyorum.

Sevgiler

Ağaçkakan dedi ki...

Valla ne desem boş, bir tek sabır dilemek geliyor elimden.
Çok taşınan bir insan olarak tüylerim diken diken oldu yaşadıklarını okuyunca. Gerçi ben severim taşınmayı. Çobanında dediği gibi yeni bir sayfa. Ama her seferinde de gerim gerim gerilir, en yakınımdakine çatarım. ama yerleşene kadar herşey. Sonra mis gibi yeni ev :)
Sana kolay gesin