19 Eylül 2007

Yerleşmek


Taşındığımız gün, ki geçen hafta Salı oluyor, biz yukarıda, kombiciler aşağıda uğraşıp durduk. Saat sekizde annemlere uçtum oğlanla birlikte. Bitkin, bıkkın, içimden sürekli “korkma miso, bu kaçıncı taşınman, toparlanır biliyorsun,” diyerek. Saat dokuz buçukta eşim aradı. Kombicilerin işi bitip sıcak suyu basınca çalışma odasının duvarından su fışkırmış ve hem o oda, hem de bir altındaki sığınak odası ıslanmış. Ilgaz’ı annemlerde uyutup eve döndüm. Olabilecek en kalabalık iki odada ne var ne yoksa kenara yığılmış ya da dışarı taşınmıştı. Uzatmayayım, bir türlü yerleşemedik. Parkenin altı kuruyup yeni parkenin döşenmesi Cumartesini buldu. Yorgunluk ve bıkkınlık katmerlendi. Yeni yeni düzeltiyor, ev haline getiriyoruz inimizi.

Bu arada benim akşam dersim olduğu için Ilgaz’ın eve dönüş saatiyle ilgili sıkıntımızı çözmemiz gerekiyordu. Ben de, eşim de altıdan önce evde olamıyoruz. Etüde bırakmaya içimiz elvermedi; bir lokma çocuk, geldiğinde zaten turşu gibi oluyor. Anneme bırakmak hiç olmaz, hem annemin haftada iki konkeni var, hem de babamla kuma gibi çekişiyorlar. (Ve ne yazık ki bu babamın yaklaşımından kaynaklanıyor. Kuzu gibi çocuk kafayı üşütüyor) Çözüm bir kadın tutmak. Bir iki sorduk soruşturduk, Türk kadınlar ayda 800 lira artı yol istiyorlar. (Eşim burada tumturaklı bir küfür salladı, ben de bütün kalbimle katıldım). Ayıp yahu, benim maaşımı geçiyor bu durumda! Biz de bir şirket aracılığıyla Türkmen bir bayan bulduk. Türkmen’i de özellikle tercih ettik aslında; çok benziyormuşuz, dilimizi biliyorlarmış, yemek kültürümüz hemen hemen aynıymış filan gibi duyumlar aldık. Bu arada “şirket” dediğime bakmayın, güncel insan tacirliğinin kibarcası. Neyse, gelen bayan, Leyla hanım, ne yemek yapmayı biliyor, ne de doğru dürüst temizlik gördük. Oğlanla çok iyiler diyeceğim, ona da oğlan yüz vermiyor. Hiç anlamadım valla; bir insan yemek yapmayı nasıl hiç bilmez? Ya da cam/yer silmeyi? Bir hafta daha misafir edip, olmazsa el sıkışıp yollayacağım. Hiç olmazsa severek ayrılalım.

Bu aralar olan en güzel şey okulun açılması. Dün Kıvır, Alikayhan, Gamze ve bir arkadaşıyla Çatı’da oturduk. Ben bir şımardım, bir şımardım sormayın gitsin. Dır dır, zar zar konuşup durdum. Dedim de zaten, bunlara tatil yasaklansın kardeşim, otursunlar okullarında paşa paşa. Oh yahu, kendime geldim biraz. Gençlerin ruhunu sömürdüm, yüzüm gözüm gerildi, gençleşti.

Evi de bu hafta sonu bitiriyoruz inşallah. Perde ve avize işleri de hallolursa tamamız. Ama benim boyum yetmiyor, koca efendi de yardım almıyor ne yazık ki. Neyse, bir şekilde halledeceğiz bakalım.

Çok özlemişim burayı. En kısa zamanda can dostların yazılarına dalabilmeyi umuyorum.

marruu

16 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Misocuğum,
Her yeni evde sorunlar oluyor. Üstelik "yeni" olmasına rağmen oluyor. Hepsi geçecek, güzel güzel yerleşecek, bitecek.
Sağlıkla oturun, yeni evinizde.:))

kecilerin cobani dedi ki...

amanin, iyi para istiyorlarmis yav. eger rayic buysa ayvayi yedik, bizimki de yakinda zam ister. zaten 10 yasindaki kizi servise binmeden once evin kapisini kapayamayacagindan sabahlari iki saat gec gelmeye basladi. bana sormadan, ne bu hergun mu gec geleceksin diye sordugumda valla bilmem ki, yapicak bisii yok dedi. biraz simartmis oldugumuzu kabul ediyorum ve bi kizilcik sopasi talep ediyorum.
bizim buralarda cok var turkmenlerden. ilgaz alisir eminim. hayirli olsun hem ev hem hanim.

uzay dedi ki...

ooohhh cogu bitmiş azı kalmıs be misom kapagı atmısın işte eve..panik stres yok hepicigi yavasta olsa olur moraller güzel olsun..hmm ılgaz ısınmadıysa türkmenwomana önemli bi sorun bence bu :)

uykucu dedi ki...

oh sonunda eşyaları atmışsınya içeri herşey yerleşir .ya o 800 liraya temizlik falan dahil değilmi öyle bile olsa yinede yuh, istifa etsemde sizdemi çalışsam bak güzel yemekde yaparım, evide süpürür silerim sigortamıda yapın:))oğlumuda alır gelirim ılgaza arkadaş olur..bencede o türkmenden vazgeçin önemli olan çocukla iyi anlaşması onun parası kaça hadi bizde bilelimde belki isteriz..

Adsız dedi ki...

taşınamama sendromu bitmiş yerleşememe sendromun hayırlı olsun mişocum ....


ben sbaır dilerken artık utanmaya başladım ...

en sonunda sabır sabır dediniz bak dediğini gibi olmuyo diye patla istersen sen hem rahatlarsında biraz...


bir dam bir kapı olsun evin olsun derler ohh işte bak tüm haşmeti ve sorunlarıyla evin seni bekliyor bundan sonrası için mutlu bir yaşam seninle olsun....



bu arada türkmenleri es geçip neden tonton bir teytze bulmuyorsun mutlaka vardır öyleleri ...

Elif Derviş dedi ki...

ya ben mi yanlış anladım acaba...ne yemekten ne temizlikten anlıyo...eee..sadece akşam ılgaz'ı karşılamak için mi bu kadar para alacak ?????

elektra dedi ki...

miso kedi: )bakıcı olayı şans biraz. biraz zaman tanı bence. ben böyle arayıp tarayıp en güzel acanslara gidip gelip bunalıp merdivenlerden çıkarken merdivenleri silen apartman görevlisinin eşine, hiç muhabbetim yokken ağlamaklı gözlerle dönüp ' sizin bir tanıdığınız var mı acaba' diyerek bulmuştum oğluma altı yıl bakan ablasını. ben ablayı büyüttüm, abla benden öğrendikleriyle sıpayı büyüttü:) sakin ol. bir dil geliştir. öğret.
diyeceksin ki, ' yapma be elektra, bunaldım.' ben de diyeceğim ki, ' haklısın be misom, ben de böyle oldu da ondan yazdım':) sevgiler ve güle güle otur yeni evinde...

gaykedi dedi ki...

ne zordur şu taşınma, tadilat ve boya badana işleri falan, kolay gelsin misocum, tanrı sabırlar versin...umarım tez zamanda kalorifer başında kedi gibi mırlayarak keyif yaparsın :)

gülçin dedi ki...

hayırlı olsun misocum,bundan sonrası hem daha kolay hem daha zevkli olacak. sevgiler.

quvuwerw ne yaw?

miso dedi ki...

Sevgili Ekmekçikız,
Hepsi geçecek, haklısın. Zaten her şeye rağmen yeni eve gelebilmek güzelmiş. Bunu hissedebiliyor olmak da işlerin biraz yoluna girdiğini gösteriyor sanırım.

Sevgili Çoban,
Senin arsız yakında seni temizliğe çağırırsa hiç şaşırmam. Bir de sana sormadan geç gelmek ne demek ya?

Uzaycım,
Çoğu bitti, buna ben de inanıyorum. Ilgaz da ısınmadığından değil, sadece biraz mesafeli yaklaşıyor tipe. Politik çocuğum benim :)

Figencim,
Ne desen haklısın. Sen de kararını ver, geleceksen eğer bütün imkanları serelim, heheh.

Sevgili Diagonel,
Sen hiç utanma, utanması gereken benim. Ayıp yahu, amma mızımışım. Sana da sabır dilemekten başka bir şey kalmamış. Umarım bundan sonrası mutlu olur.

Delicim,
Yaa, piyasa bu işte. Kadıncağız da biraz durgunca. Öğreneceğini umuyorum. (Lütfen öğrensin ya:))

Elektracım,
Bilmem mi bakıcı aranılan günleri. Ben de az ağlamadım yollarda. Ne dediysen doğru demişsin, hayatta "yapma be elektra" demem yani :)

Sevgili gaykedi,
İnanır mısın, kış gelsin de kaloriferleri yakalım da ben de kedi gibi keyif yapayım diye dört gözle bekliyorum. Tam on ikiden vurmuşsun.

Gülçincim,
Evet, ben de öyle hissediyorum. Ohh yahu, pozitif enerjiniz şarj etti beni:) (bu arada quvuwerw nedir, ben de anlamadım. Nerede yazıyor?)

marruu

gülçin dedi ki...

kelime doğrulamacının sorduğu kelimeydi. bak şimdi ne soruyor: zffiazl. gözlerim şeşbeş oldu :))

miso dedi ki...

Eh be Gülçin, alacağın olsun. Ben de bir yerlerde saçmalamışımdır diye bütün metni taradım.

Kaz miso
marruu

kedi dedi ki...

-Taşınmak için kolilenmek
-Kolilerin arası yaşıyor gibi yapmak
-İnsanlıktan çıkmak
-Taşınmak
-Ter kokularını ve kaprislerini çeke çeke ustalarla,amelelerle uğraşmak
-Cinnet geçirme adayı haline gelmek
-Cinnet geçirmek
-Sakinleşir gibi yapmak
-Küfür dağarcığını genişletmek
-Hayattan bezmek
-Ne uğraşıp duruyomki ölümlü dünyada taşınmanın *mına korum deyip
-Doğrudan mezara gitmeyi istemek
-Eve yerleşmeye çalışmak
-Yerleşememek
-Yerleşmiş gibi olmak
-"Nasıll,yerleşebildin mi bari" diye soranlara gıcık olmak
-"Aaa daha yerleşemedin mi?Kaç zaman oldu,ben 4 günde yerleşmiştim"diyenlerin ebesiyle ilişkiye girmek istemek
************************
800 ytl istiyor kaltak karılar ha!
Bak bak bak baaaak.
"Bide üstüne domalayım da bari tam olsun" diyesi geliyor insanın.
Ulan titriniz ney,vasfınız ney,eğitiminiz ney?
Ya bunlar çocuklara sadece başına bişiii gelmesin diye "bakıyor"lar.
Kendilerini bulunmaz hint kumaşı yada bir nevi eğitim CEOsu olarak gören,işleri sadece reel anlamda "bakmak" olan bi elemana 800+yol öyle mi?.
Sittirsinler!

endiseliperi dedi ki...

misoooooooo!
ablamla yeni görüşebildik. ankara'dan dönmüşler. yağmur'u yurda terleştirmişler:) yağmur'un seni aradığını senin de gerekli bilgiyi verdiğini söyledi. dediğin gibi erken gitmiş ve güzel bir odaya yerleşmişler. ablam çok sevmiş ODTÜ'yü. yağmur da. çok heyecanlanmışlar. babası bu keyif ortamına alışıp tembelleşmesin diye bir de ispanyolca kursuna yazdırayım, demiş ama yağmur n'olur baba hiç değilse 2. dönem gideyim oraya, demiş.

miso'cuğum çok teşekkür ederim. sen de umarım en kısa sürede yerleşirsin evine.

ılgaz'a öpücükler. sevgiler.

elektra dedi ki...

miso kedim, yazmayana zorla yazdırırlar taktiğim devam ediyor. sobe kedim, sobeeee. ankaralıar olarak bekliyorum yazılarınızı:)

miso dedi ki...

Sevgili biyonik kedi,
Ben de sert yazdım zannediyordum. Kılıçlamışsın valla :)

Sevgili peri,
Aferin Yağmur'a, iyi ki erken gelmiş. ODTU sevilmez mi peri? Benim hiç çıkasım gelmiyor valla. Ya Yağmur'un babası da abartmasın, İspanyolca kursu kaçıyor mu? Gider bir ara. Hele bir okula alışsın da :)

Elektracım,
Yazıcam valla. İşte bugün evdeki ADSL bağlantısı açıldı. Artık daha sık yazabileceğimi umuyorum.

marruu