24 Temmuz 2008

Şimdi ODTÜ’de olmak…


M e l i h G ö k ç e k’in yaptıklarına bakıp da "inanılır gibi değil", demeyiniz. İnanılır efendim. Çünkü bir insanın başına gelebilecek en tehlikeli şey cahilliktir. Çünkü cahil olduğunu bilmez. Ve cahillik de yalnızca eğitimle tedavi edilebilecek bir hastalık değildir. Ne yazık ki… Kişiliği törpülemek ister, egonla başa çıkabilmek ister, ve elbette ki eğitim ister.

Bu adamın Genel Başkanım dediği adam televizyona çıkıp da en az üç çocuk yapın, demedi mi? Seyrettiğimde, “ah cahil,” demiştim içimden. Ve dışımdan. Ve her yerde de bunu söylemeye devam ediyorum. Bırakın ülkenin fakir olmasını, dünya kaynakları artık öyle bir boyutta ki, iki çocuktan fazlası tüketim bağlamında artık hak yemeye giriyor. Yiyecek ve su tüketimi, kapladığımız alan, yarattığımız kirlenme ve bunun gibi noktalardan bahsediyorum. Bütün kalbimle de bu söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım.

Şimdi de bu cahil… ODTÜ’yü yıkacakmış. Bak sen… Hayatımda hiçbir şey beni bu kadar öfkelendirmedi ve heyecanlandırmadı. Dedim ki evin beyine, eğer böyle bir şey olursa gidip okulda yatacağım. Yerlerde, çimlerde, banklarda; nerede gerekiyorsa orada. Eğer o yıkım araçları okula girmeye kalkarsa benim gibi kaç manyak varsa onlarla bir olup gecekondusu yıkılan insanların yaptığı gibi can havliyle kendimi araçların önüne atacağım.

Pis herifler. Çekin ellerinizi üzerimizden. İnsani evrimin tersine işlediği bir yer haline getirdiniz koskoca ülkeyi; elimizde kalan tek kaleyi de size bırakacak değiliz. Diye bağıra çağıra gezsem, haykırsam... (Biliyorum, hiç bir şey olmaz. Zaten böyle sloganvari konuşmak da pek içimi bayar.)

Bu herif eğer geri adım atmasaydı belki de toplumsal kıvılcım bile olabilecek düzeyde bir olaydı bence bu. Ama kurnaz bir hayvan edasıyla anladı hatasını, zırt diye çark etti.

Burada, herkesin önünde olayların başından beri (Eymir talebi ve sudaki arsenik oranı) duruşunu hiç bozmayan, “bekçi kulübeleri de kaçak, gelsin onları da yıksın” diyerek olaya mizah da katan sevgili rektörümüze de saygılarımı sunuyorum. (Yalakalık sanılmasın diye de ismini yazmıyorum, çamur atılmasın lütfen)

Cidden ya; ODTÜ’yü yıkmak Güven, Özveri, Tecrübe ister. (R a d i k a l’den alıntıdır) O da bu herifte bir tek işe yarıyor.

marrr pıhhhh

13 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Eskilerin deyimiyle "cahil cüreti" var o adamda. Tüm Ankaralıların yaka silkmesinden geçtim; kulislerde, RTE bile "bana onun referansıyla ya da onu şikayet için gelmeyin" diyormuş. Düşünün siz gerisini... Tanrı sabırlar ihsan eylesin tüm Ankaralılara!

Andy_Dufresne dedi ki...

bu adam hakkındaki en güzel yorumu bir hayat kadını yapmıştı zamanında...

Fi tarihinde SES Tv de İ.Gökçek dahiyane planalrından bahsediyor ; konya yoluna 50 m lie
k mevlana heykeli , bentdersine dev uçak restorant falan filan ve nihayet genel evler şehir dışına kalkacak diyor ve çok geçmeden telefon çalıyor. Arayan kadın Bent deresinde bir genel evde çalışan bir hayat kadını ve diyorki ...

BENİMLE BİRLİKTE BU EVDE ÇALIŞAN 30 TANE HAYAT KADINI VAR, HEPİMİZ BİR ARYA GELSEK GÖKÇEK GİBİ O. ÇOCUĞU ÇIKARAMAYIZ...

Hayatı bir "hayat" kadınından daha iyi kim yorumlar ki :)

şule dedi ki...

Karşılarında yer alan herkesi yerle bir etmek istiyorlar her zamanki gibi ama çetin cevize çattıklarını bilemeyecek denli de habersizler dünyadan aynı zamanda. Bu ülkede böyle bir aymazlığa geçit verecek en son kurum ODTÜ'dür herhalde ve adam bunu bile hesaplayamamış...Neyse, o da öğrendi işte, ODTÜ'yü yıkmak Güven, Özveri, Tecrübe ister :P

gaykedi dedi ki...

tanrı ankaralılara sabır versin, bir insan bu kadar mı negatif enerji yayar etrafa, yıllardan beri en hoşlanmadığım siyasetçiler sıralamasında bir numaradır kendisi, bir altında şevki yılmaz ve haydar baş var :D

delikanlı dedi ki...

beni de yık AKP!

miso dedi ki...

Sevgili Godess,
Uzundur Ankara'ya geldin mi bilmiyorum ama ciddi anlamda şehrin içine etti bu adam. Her yer bugi-bugi gibi alt geçit kaynıyor. Bir sonraki seçimi de kazanır ne yazık ki. Hiç bir kurtulma ümidi yok inan. Evet, sabırrr!

Dufresnecim,
heheh. Bayılırım bu hikayeye. İyi ki yazmışsın :)

Şulecim,
O kadar çok şeyi yıktı ki, son kale okul kaldı gerçekten de. Ama allahtan bu kadar Güven Özveri ve Tecrübe kimsede yok :)) Alayı gelse yok!

Sevgili gaykedi,
Negatif enerji topu olduk çıktık. Şehrimizi zevksiz arap şehirlerine döndürdü. Havuzlar, fıskiyeler... Ne desem boş :(

Sevgili saat11igeçiyordu,
Senden sonra sırada ben varım. Sonra da beni yıksın.

marruu

kıvır dedi ki...

Bu adamın gözünü para,hırs,iktidar(ve benim şu anda aklıma gelmeyen bir sürü fitne fesat fücur) bürümüş.

Oğlunu da çankaya belediye başkanlığına soydurmuş.(gazetede osman gökçek çankaya belediye başkanlığına soyundu yazıyordu)

Bu adamın gözünü bürüyen hedehödöler artık adamcağızın akıl sağlığıyla da oynamaya başladı sankim.

Benim korkum bi gün bu adamın 'buldozerlerinden' birine atlayıp "durmak yok yola devam" nidalarıyla
şehri talan etmesidir.

Düşüncelerim temelsiz değil
bkz. http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=36776&k_A=haberturk

saygılar

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

İnsanlara sinir olmak huyum yoktur, tek istisnası bu zattır. Taa Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü olup yolsuzlukla suçlandığı zamandan beri hem de...

Emre KORLU dedi ki...

o melih zırtapozu okul yıkma derdine girdi şimdide..yamağıda çivisini çaktı hükümete..
bunlar yakında tüm okulları kapatıp kursan kursları açarlar..
bizim okumamız neyimize gibilerinden fetvada verirler..
soyları kurur inş.ama bu adamalr soylarınıda düşünmezler ki milletin üremesinin derdindeler onlar..

Emre KORLU dedi ki...

kuran kursları*düzeltme

Adsız dedi ki...

parseller kaçtan gidiyor ankarada merak ettim odtu yü yık arsasını parselle cebini doldur...
sözüm ona alası yapılacak..

heheytttt gidyoruz ama nereye bakalım dahaneler göreceğiz

miso dedi ki...

Kıvır, canım
Bir miso nerede doyar net mesela. Peki bir insan? Peki bu insan nerede doyar? Baktıkça, gördükçe midem bulanıyor. Başımı çevirsem de biliyorum ya... Çok rahatsızlık verici, çok...

Ekmekçikızcım,
Ben Çocuk Esirgeme Kurumu müdürü olduğunu bilmiyordum. Hangi vicdan, hangi insaf diycem, çocuksu kaçacak, değil mi? Diyorum ya, midem bulanıyor.

Sevgili gay_yor,
Yeterince kurs var o bağlamda. Dahasını da açıyorlar, ve bizim gibi olmayanları da pekala yönlendirebiliyorlar. Çok yalnızız, çok :(

Sevgili diagonal,
Eğer okulu yıkarsa gidicem ben. Nereye bilmiyorum ama cidden gidicem. Çünkü, bir çok insanın da söylediği son kale bu. O da giderse hiç bir şeyin anlamı kalmayacak. Hele benim için...

marruu

evinkedisi dedi ki...

Ay! Ay! Ay! Ben şimdi Kıvır'ın bloğundan geliyorum yahu!!! O ne şirin bir adamdır öyle! Kıvırın neden kıvır olduğunu tabi ki görmediğim ve tanımadığım için son dakikalara kadar anlamadım ama bu sene yiğen düğünü için gittiğim İzmir'e gelen bir başka kıvırı canlandırdım gözümde :)) Müzikle ampul dansı yapmıştı o kıvır, üniversiteye hazırlanan bit tipti kendisi.

Ocakta söylemesi ayıptır körili tavuk var, Köşemin Delisi artık yazmıyor, Kıvır Mayıs ayından beridir yazı girmemiş, İngiltere'den Mektuplar aynen, Çoban desen öfff bee demiş bırakmış ve bütün bunların körili tavukla hiçbir ilgisi yok biliyorum ama yazmadan edemedim, ben kıvırı da ekliyorum kendime yaşlı ve hasta bir kadın olarak, çok sevdim çokkkk!

Ya da artık yazmamasına rağmen yazması için çok yalvartası gördüklerim diye ayrı bir bölüm mü açsam? Ne dersin Miso'm?