23 Aralık 2008

Bu aralar miso hanım...


İkinci sınav bitti, okundu, ortalamalar teslim edildi. Memnunuz memnunuz; yalnız bir öğrencimiz var ki gerçekten çalışıyor olmasına rağmen sürekli aynı hatalarla çakılıp duruyor ve tabi sınavları da elli küsurlarda geziyor. Üstelik ikinci senesi. Kafamızı bir hayli kurcalıyor yani. Nasıl yardımcı olunur; onu da çok bilmiyoruz. Geçen gün ağladı, ağladı. Bizim de burnumuz yandı durdu. Hayır, ağlasak çok saçma bir durum olacak, kız daha beter ağlayacak. Hay allah, bilemedik cidden ne yapacağımızı.

Oy vermeye mahkum olduğumuz ve bundan başka sarılacak hiç bir şey olmayan, hiç bir proje üretemeyen, kendi içinde bile kafası son derece karışık sevgili partimizin bir üyesi ziyadesiyle midemizi bulandırdı. Kadınla ilgili herhangi bir şey okumak, ona dair herhangi bir şey duymak, o nefret dolu suratına bakmak istemiyoruz. “Ohhh, ne varsılım bennn, yedikçe yedim, şiştikçe şiştim, egomu da şişirip cilaladımmm, saldırıyorum millete etnik metnik ne bulursam artık...” Bunları demedi, biliyoruz, ama demiş sayılmaz mı? Demekten beter şeyler söylemedi mi? Ha? Lütfen lütfen söyleyiniz.

Cuma günleri girdiğimiz sosyoloji dersinin sınavından 29.5 aldık. Liste asmışlar; aaa bir baktık en yüksek miso hanım almış. Heheh. Hem utandık, hem sevindik. Dışarıya utanmış gibi yaptık, içten içe çok hoşumuza gitti. Ya aslında misafir öğrenci olarak giriyoruz derse; genel ortalamayı etkilediğimiz yok yani. İzin aldık en başta, hocanım da çok şeker. (Başkaları sevmiyor olabilir; onların standardı pek yüksek. Bir de bir şeye kızdılar mı artık ağzıyla kuş tutsa affetmezler. Neyse, bize ne, biz seviyoruz.) İşte öyle. Not da 30 üzerinden sanıyorduk, meğer 34 filan gibi bir şeymiş. Olsun, hala sevinçliyiz; bunca seneden sonra dersi anlıyor olma sevinci yani, başka bir şey değil.

Yılbaşında ne yapacağız sorgusu suali canımızı sıktı. Üzüldü miso biraz, kalbi kırıldı. Başka şeyler vardı galiba ama konu buradan açıldı, yanlış bir suçlamayla üzerine gidildi. Evet evet üzüldü miso, ama galiba halloldu her şey. Aslında biraz daha konuşulsa daha kolay olabilecekken her şey... Tercih meselesi işte; dınnn nerede benim sihirli değneğim, değiştirsem bi lokmacık. Ha? Nasıl olur? Biraz daha laf?

Dünyanın Durduğu Gün müdür nedir, Keanu’yla Jennifer’ın hatrına o filme gittik. Aman birilerinin gücüne gitmesin gene, kısa keselim, filmi hiç beğenmedik, kurguyu beğenmedik, bazı şeyler nerden fırladı anlamadık. Kısa kes miso: paramıza ve zamanımıza acıdık.

Arada da boş boş gezindik, ofiste oturduk, Prag’ı düşündük, Prag’ı özledik, ah bir daha gitsek de o muhteşem sokakları arşınlasak dedik. Dejenere mi oldunuz misohanım, diye sorduk. Yok yok, insani bir özlem dedik.

Böyleyiz işte bu aralar. Fena değiliz.

marruu

15 yorum:

Adsız dedi ki...

miso!

Elif Derviş dedi ki...

heyooo nihayet girdin mi şu sınava :)) Sonuç süper, tebrik ederiz hocam :)

Adsız dedi ki...

Rica etsem yerime "quantum field theory" finaline girermisiniz :)

Noni dedi ki...

Benim kara kedimin adı da Miso :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Vayy hocam! Tebrikler!
Egzantrik bir durum değil mi? Hoca olup sınava girip öğrencilik yapmak.
:))

şule dedi ki...

misocum, bu haftaki penguenin kapagi cok guzeldi, baktin mi? bence cok hostu:
http://www.penguen.com/kapak.asp?gun=20081223

bu arada tebrikler hocam :)

elektra dedi ki...

aman efendim, hocanımın öğrenciliği de pek başarılı demek, afferin sana.
ayrıca sözkonusu milletvekili için, aynen penguen'in kapağı gibi düşündüğümü söyleyeyim dedim...

evinkedisi dedi ki...

Miso?

Penguene baktım, eşime de gösterdim. Yahu nasıl bir iştir bu dönemde böyle ırkçı acayip konuşmaların yapılması!!! Yuh ki ne yuh!!! Ama şu Penguen çizerlerini yemin ederim içime sokmak geliyor. Dünya şekeri herifler bunlar. Yaşasın ki onlar var, yoksa insan sinir küpüne döner nadide memleket sohbet ve yorumlarından.

Tebrikler diğer yandan, sınav sonucun...Ne güzel hala yeni derslere girmek, güzel notlar almak. Özendim :))

Sağlıcakla kal.

miso dedi ki...

Uzayyyy, canımmm mar maruu :)

Delicim,
Girdim valla bir cesaret. Tam gaz da derslere devam ediyorum. Hoca da beni seviyo. Yaşasın yahu!

Dufresne'cim,
O ne gı? diycem ayıp olucak. Yok yok, o kadar da değil, isimden bir şeyler anlıyorum. Girerim yani sınava, merak etme sen :)

Nonicim,
Cidden mi ya? Severim ben o kediyi. Maru canım benim. Bütün kedileri severim aslında, ama misolar başka di mi? (Yuh, narsist)

Ekmekçikızcım,
Ya ne stresli anlatamam. Hani rezil olma ihtimali bâbında :)

Şulecim,
Verdiğin linkten baktım kapağa. Nefis olmuş cidden. Ama anlamamıştır sığır, kızmıştır pek çok. Sığır işte :)

Elektracım,
CAnım hocanım. Senin de dersine girim mi? Sınavına peki? Marruu, curruu edim mi? 100leri alim mi? heheh. (milletvekili mi? Çok şükür hiç bir tanıdığımız akrabamız filan yok aralarında-pıhhhh)

Evin kedisicim,
İnanılır gibi değil, di mi? Ve bunun ırkçılık olduğunun farkında bile değildir bu bayan, emin ol. Irkçılık mı? Haa, o şey yahu, naziler yapmıştı. Bitti o, bitti. Penguen de cidden süperdi. Bu arada, madem özendin, atla gel, benim quizlere gir, ben seni öveyim, birbirimizi gazlayalım filan... Ay ne süper olur :))

marruu

teyzenteyfik dedi ki...

Mutlu mutlu yillar Miso Hanim!
:)

elektra dedi ki...

e gel tabii benim dersime, aaaa, ne kadar eğleniriz:)) ama ben şimdi başka bir şey diyeceğidim. MUTLU YILLAAAAAR:)

Tabiat Ana dedi ki...

mutlu yıllar miso kedi.

miso dedi ki...

Sevgili Teyzen,
Sana da mutlu yıllar. Kafan rahat olsun inşallah :)

Elektracım,
Çok sağol, ama ısrar etme bak, geliveririm sonra :) Sana da sıpanla ve eşinle mutlu yıllar.

Tabiat Ana'cım
Güzel, mutlu ve sakin bir yıl... Hepimize :)

marruu

endiseliperi dedi ki...

uzun zaman oldu, uğrayayım bir miso hanım'a dedim, yazılarını okudum. çok eğlendim. aldığın not yine seninle gurur duymama neden oldu. aferin sana. güzel yazıların için de aferin. nurgül yeşilçay'ı bir ben şey bulmam sanıyordum... ne? hah, zarif bulmam, sanıyordum. neyse boşver o konuyu.

mutlu yıllar, dilerim.

öpücükler, sevgiler.

miso dedi ki...

Periciğim, periciğim,
Hoşgeldin :) Hep gel, hep gel. Nurgül di mi? Ama çok tehlikeli bir konu; okumuşsundur sen de.

Sana da güzel, mutlu yıllar.

marruu