17 Mart 2008

Şerefsiz seni


Her zamanki gibi tavşan uykusu uyuyorum. Her zaman böyle. Geceleri iki üç kere uyanırsam kendimi şanslı sayıyorum, o kadar yani. Bazen oğlan yatağında döndüğünde bile seziyorum. Hatta bir gece banyoda tırnak kesilme sesinden bile uyandım desem herhalde durumumun vehametini anlarsınız.

Dün gece de oğlanı yatırırken hafif ateşli olduğunu farkettim. Ölçtük, 37.3. Gündüz misafir vardı, birer çocuklu iki aile. Ilgaz’la çocuklar dışarıda gezinip durdular. Hava çok güzeldi, pencere bile açtık yani. İşte çocukları da çarptı muhtemelen. Biraz da yorgunluk tabi. Neyse, ateşli yatırdık ya, gece uyanma sayısı artı iki, o da en iyi ihtimalle. Bir iki kere kalkıp ateşine baktım, hafif nemli bir alın ve enseye sevinip tekrar yattım. Bu kalkıp yatışlarda da kedimiz Fıstık efendi hiç oralı olmuyor hani. Hafiften rahatsız oluyor ama aldırmıyor.

Tekrar uyanıyorum. Saat 4.45. Oğlana bakıyorum, gelip yatıyorum. Bir ses mi geliyor, ne? Yok yahu, ev konuşur ya. Sonra bir ses daha. Bakıyorum, Fıstık da kulakları dikmiş, gözler bilye gibi ışıl ışıl. Merdivenin başına gidiyorum, ses devam ediyor.

Korcan, kalk, evde ses var.
Korcan kalkıyor.
Arkalı önlü aşağıya iniyoruz.
Salon camı çarpıyor.
Bir adam aşağıya atlıyor.
Sonra kalbimin gümbürtüsü mü, adamın ayak sesleri mi bilemediğim bir ses sarıyor her yanımı. Korcan balkona fırlıyor, şerefsiz herif seni diye bağırıyor adamın arkasından. Ben tir tir titriyorum. İçimin çırpıntısını anlatabilmem mümkün değil. Korcan gelip sarılıyor, ben kuş gibi çırpınıyorum. Geçmiyor bir süre, kontrol edemiyorum.

Evin her yerini kontrol edip yatağa geri dönüyoruz. Aman diyorum, Gülsad’ın odasının camı açık olmasın, unutup yatmış olamaz değil mi? Gerçi Ankara havası cam açık uyumaya ancak Ağustosta bir, bilemedin iki hafta izin verir ama... Hemen aşağıya iniyorum, kadının odasına girip camını kontrol ediyorum. Ben odasından çıkarken belli belirsiz uyanıyor Gülşad. Yok bir şey, diyorum, bir esinti oldu da, pencerene baktım.

Sonra uyku ne gezer. Ben sabaha kadar düşünüp duruyorum. Olanı, olabilecekleri, alınabilecek önlemleri, cama demir, eve ayı kadar bir köpek, kediye ötmeyecek alarm... Sabahı ediyorum.

Nasıl yorgunum, nasıl yılgınım anlatamam.

Evden soğumaktan korktum en çok.

Ne güzel bahar gelmişti, nereden çıktı bu şerefsiz hakikaten?

marruu

21 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Misocum hala inanamıyorum ya, sen tir tir titremişsin, ben okurken bile altıma ediyorum burada :(( Çok geçmiş olsun tekrar, ve bi daha hiç olmasın hiç!!

Emre KORLU dedi ki...

çok üzüldüm bu şerfsizlerin soyu tükenir birgün umarım..bu arada ben oğluna çok üzüldüm..yaa hasta olmasın çocuklar..umarım bugün daha iyi olmuştur kocaman geçmiş olsun

Goddess Artemis dedi ki...

Çifte geçmiş olsun! Önce oğlunuz için, ardından da atlattığınız tehlike için. Umarım herhangi bir maddi kayıp da yoktur. Hoş olsa bile, "cana gelecek mala gelsin" diyerek, üstünde daha fazla düşünmemek lâzım.

Talisman dedi ki...

Ufff sahiden sinir bozucu Misocumm..
Çok geçmiş olsun. Soğuma evden, bir daha cesaret edemez hem önlem de alırsınız, birşeycik olmaz..
Öpüyorum seni..

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Baharla beraber çıkar zaten bu şerefsizler!

Yazın mitoz bölünerek çoğalırlar!

Kökleri kuruyasıcalar!

şule dedi ki...

ya hay allah, ne beter bir sey yasamissiniz. cok cok gecmis olsun misocum.
kuzuya da gecmis olsun bu arada...umarim daha iyidir bugun.

elektra dedi ki...

canım benimmm mırrrr gurrrr üzülme sen, gelmiş geçmiş olsun:((
oğluşa da geçmiş olsun. iyi şimdi değil mi?

gaykedi dedi ki...

hay allah yaa, geçen günlerde de aslıberry'in başına gelmişti böyle bir olay, ama onun ki çok daha beterdi, "yaman" falan da dahil olmuştu olaya, miso nasıl girebildi ki, parmaklık yok mu, parmaklık yoksa bu zamanda alarmsız ev olur mu allah aşkına, köpek bile çözüm değil, zehirli yiyecekle etkisiz hale gelebiliyor zavallıcıklar, lütfen acil bir önlem çözümü bul ve bize de haber et, tekrar geçmiş olsun :((

asliberry dedi ki...

Miso büyük geçmiş olsun. Espriye vurmaya çalış. Mesela ben kendime gelip de hırsız var Mehmet, dikkat et dediğimde, Mehmet olduğu yerde don atlet zıplamaya başlamıştı, bir yandan da haykırıyor, "pıçaaaağım nerdeeee, pıçağııım nerdeee", ulan kazma bari silahım nerde diye bağır, bıçak her evde olur, hiç korkutucu değil, ayriyetten hırsız üsküdarı geçmiş zaten.

Ilgaz'a da geçmişler olsun.

Tabiat Ana dedi ki...

geçmiş olsun bu aralar ankarda ne çok duyuyorum ben bu hırsız olaylarını:((((

Öykücü dedi ki...

Allah korusun.Neyse böylece önlem alırsınız bir daha değil hırsız böcek bile giremez evinize.

Çok geçmiş olsun.

Sevgiler..

uykucu dedi ki...

öncelikle çok geçmiş olsun o şerefsizler her yerden giriyormuş, bizim sitede 6. kata çıkmışlar düşün artık nasıl becerdiyse, su borusu bile yok tırmanacağı.bence sana tavsiye pencereleri demirle değilde panjurla kapat akşamları kapatıp gündüz evdeyken açarsın bende dublekste oturdum ordan biliyorum onu açamıyorlar.ılgazada geçmeiş olsun umarım şimdi iyidir havanın değişkenliğinden hastalıklar bitmiyor...

gülçin dedi ki...

çok geçmiş olsun misocum, bu kadarla kalmış olduğuna şükür.

sevgiler

Adsız dedi ki...

kayıp vermeden atlatmışsınız mişocum geçmiş gitmiş olsun ....
ılgazı öp bizim için bahar havası aldatıcıdır dikkat etmek lazım ....

Lapis lazuli dedi ki...

Hay Allah, cok gecmis olsun Miso`cugum, ne bu boyle, kabus gibi... Yaziyi bastan okurken Ilgaz` a gecmis olsun diye yazmaya hazirlaniyordum ki gerisini okuyunca basimdan kaynar sular indi.

Su aralar ne cok kisiye 'aman cana gelmesin, mala gelsin! dedim bilsen... N`oluyor, ozellikle Ankara`da? Daha gecen hafta kayinpederimin arabasini calmislar. Bulundu ama o vesileyle duydugum, eve giren, araba calan hirsiz hikayelerine aklim sasti. Mesela birinde gorgu tanigi karisinca hirsiz kacacagina azarlayip kovmus adami falan. Cesaret ki ne casaret. Korkulur boylelerinden. Aman siz her onleminizi alin, ac, arsiz bir suru insan var memlekette...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Misopisiciğim,
Geçmiş olsun!
Olur böyle şeyler deyip, tedbir almak, sonra da unutmak en iyisi.
Bi daha hiç olmaz, geçti.:)

endiseliperi dedi ki...

miso'cuğum, çok, çok geçmiş olsun.
*
geçen gün deprem oldu ya, bizim tina bırak uyanmayı, bıyığı kıpırdamadı. hayvan dediğin de bir his filan olmaz mı? kuş desen uyhkusu daha da ağır. en iyisi köpek galiba bu hayvangillerin:) ben de köpek istiyorum, hem hırsız filan kovalarlar.

sevgiler. ılgaz'ı da çok öperim, umarım çoktaaan iyileşmiştir. sen de kendine dikkat et lütfen, az uyku iyi değil. sedergine, vitamin al, kahvaltıdan sonra. ılık süt iç yataken de. tekrar öperim. hoşçakal.

tavsan dedi ki...

gecmis olsun miso. neyse ki birsey almamis, hem de size dayilanmadan cikmis gitmis iste. eviniz giris kati ya da mustakilse demir veya bahceliyse kopek isini dusunun bence de..

miso dedi ki...

Delicim, sorma, cidden korktum ben de. O gece sabaha kadar bir on dakika ya daldım, ya dalmadım. Üç dört gecedir de on tavşan gücündeyim. Olmasın cidden bir daha hiç :(

Sevgili gay-yor,
Soyu tükenir mi, katlanarak artarlar mı bilemiyorum artık. Oğlum da iyi, Beta çıktı, aldı antibiyotiği rahatladık hepimiz :)

Sevgili Goddess,
Yoğun bir nekahat dönemi gibi oldu hakikaten. Maddi kayıp yok çünkü ben o kadar erken duyup uyandım ki, adam muhtemelen ya içeri yeni girmişti, ya da girmek üzereydi. İyi bir küfür yemişimdir herhalde :)

Taliscim,
Hem ne sinir bozucu. Evden de soğumadım, korkma. Alacağız önlemleri de. Bana bu aralar peluş, kürk filan yumuşak bir şeyler lazım. Sıkayım, burayım, rahatlayayım. heheh

Biyocum,
Hormonlar da etkiliyor sanırım cidden :) Yok olasıcalar! (var mı hocam böyle bir kelime?)

Şulecim,
Beter ki ne beter! Kuzu da iyileşti. Merak etme. Öksürük sürüyor, ama o da olmazsa olmaz zaten :)

Elektracım,
marrr, gurrr, sevvv sevvv. Olmasın bir daha diye diye sev :)

Gaykedicim,
Sorma, sorma. Evdeki tek önlem benim. Ama yaptıracağız bir şeyler. Artık demir mi olur, pancur mu olur, bilmiyorum. Köpek konusunda da haklısın;, hayvana bir şey olursa hiç kendime gelemem.

Asliberrycim,
Çok güldüm Mehmet'e. Bizimkisi hiç bir alet edevat sorgulamadan aşağıya indi direk. Adam sanırım bizim patırtımızdan ürküp kaçtı. "On kişi mi geliyo la bunlar?" heheh

Sevgili Tabiat ana,
Çok teşekkürler. Ben de olayı anlattıkça dinlediğim hikaylere inanamıyorum. Hele de hırsızların yüzsüzlükleri roman yazdırır insana.

Sevgili öykücü,
Alacağız önlem, alacağız. Ama ne yapacağımıza kadı efendi henüz karar veremedi :) Bekliyoruz paşayı.

Figencim,
Altıncı kat mı diyorsun? Maymun mu bunlar yahu! Panjuru da kesiyorlar diye duymuştum. Bilmiyorum bakalım, yapacağız bir şeyler.

Diagonelcim,
Kaybımız benim yarım aklım oluyordu az kalsın. Pazar gününden beri doğru dürüst uyku yok desem yeridir. Neyse, dün gece biraz daha az uyandım. Ilgaz'ı da öperim, merak etme.

Sevgili lapis,
Nasıl kandırdım sizi di mi? Sankim mikro bir hastalık haberiymiş gibi :) Gördüğün gibi esas beni salladı attı. Hayır çalınacak yükte hafif pahada ağır bir şey de yok. Manyak herif "bir şey alamadık şunun koynuna gireyim bari" yapabilirdi yani :) Ayy, bırrr.

Ekmekçikızcım,
Evet ya, ben de böyle demek istiyorum. Öyle zor ki! İnsanın evi, mahremiyeti... Bu da bir tür tecavüz bence. O pencereye ilk defa dün gidip bakabildim biliyor musun? pıhhh

Pericim,
Çok teşekkürler. Tembel hayvan bunlar şekerim. Sefa hayvanları. (Gerçi Fıstık da sesi duyunca dikildi şöyle bir, hakkını yemeyeyim şimdi, Tina ayıp etmiş ama) Ilgaz'cım alınca antibiyotiği direk ON moduna geçti zaten. Bakalım benim uykular ne olacak. Tavsiyelere teşekkürler.

Tavşancım,
Çok mersi. En güzeli de dayılanmaması hakikaten. Erken duyup uyanmanın faydaları diyorum. Yoksa... Ayy, düşünmek bile istemiyorum ya :( Galiba biz bu önlemlerin hepsini alacağız bu gidişle.

marruu

teyzenteyfik dedi ki...

Miso,
cok gecmis olsun. Cok fena bir sey yasadiginiz. Pis serefsiz herif, bir sonraki isinde pencereden atlarken ayagi kirilsin da görsün gününü!

miso dedi ki...

Sevgili teyzentevfik
Çok teşekkürler. Ayağı az gelir, kafası kırılsın :)