22 Ağustos 2008

Boynum ve belim ve saire


Boynum hep yumuşak karnım olmuştur. En hassasım. Hemen tutulur, hemen migrenime kapılar açar. Son zamanlarda sıcaklık ve terleme durumları abarttığı için yanımda (kah boynumda kah çantamda) tülbent gezdiriyorum. Nenelere döndüm diye de kendimle dalga geçiyorum ama o ensedeki ve omuzdaki ter en ufak bir rüzgar yediği anda en az iki gün eziyetini çekiyorum. Adale ağrısı bir yanda, migren diğer.

Hep aslında “yaa bir gitsem de göstersem” diye düşünmüşümdür. Bir yanım hep dürter. Korkak yanım. İhmal ettiğm anda babam gibi olacağımdan ürken yanım. Diğer yanım da “amaaan, önemli bir şey olsa zaten duramazsın, du bakali, adale ağrısıdır, çözülür,” der. Diğerinin dürten elini büker, geri iter. Gerçekten de o ağrı iki gün sonra geçer. Rahat yanım diğer korkağa hareket çeker.

Bir hafta önce annemlerde oturuyorum.Giriş kapılarının iç tarafında kocaman bir boy aynası var. Benim bacaklarım aşağıya sarkmış durumda, serbest vaziyette. Önce göz yanılması sandım; iyice bakınca sağ bacağımın sol taraftan daha ince olduğunu gördüm. Dur yahu, yanlış mı görüyorum, annee ya bir bacaklarıma baksana... Aaa, sol taraf daha kalın, ödemin var herhalde. Babam hemen lafın içinde; eee kızım kolay mı, kırka merdiven dayadın, yaşlanıyorsun, bu yaştan sonra kızamık olunmuyor, heheh. Amma keyiflendin be babam, aaa, seni de geçen sene yaş haddinden karga tulumba emekli etmişlerdi di mi? Hani yaşlanmaktan bahsederken, buyur bir heheh de benden. Çok şeker bir ulan eşolueşek de babamdan.

Şeklinde konu kapandı... sanmayınız lütfen. Benim içimi sardı mı bir korku. Babam felç olduğunda Hacettepe nörolojiye böyle bir hasta gelmişti. Bir serviste 6 ay yatınca hastaları da, teşhislerini de, semptomlarını da, yakınlarını da acayip yakından tanıyor insan. Birbirine tutunur oluyor, neredeyse öyle güç buluyor. Neyse, gelen genç bir oğlan, bir bacağın inceldiğini farkediyor annesi, nörolojiye sevk ediliyor. Başka hiç bir şikayet yok, belirti yok. Bir kaç tetkik sonrası teşhis konuluyor: MS.

İçimdeki rahat yanımın ağzının tam ortasına çarpıp susturduktan sonra bir arkadaşımın referansıyla boynum için hemen randevu ve sevk aldım dün. Asıl niyet bacaklar tabi. Bugün sabahki muayene ve çekilen filmlerden sonra boynumda ve belimde bilmem kaçıncı omurlarda fıtık, sol tarafta siyatik, belimde sağ tarafta da bir kırığım olduğu ortaya çıktı. SÜRPRÜÜÜZZ. Şimdi de MR çektirmek için bekliyorum. Kesin tanı olsun, emin olalım, rotamızı belirleyelim dedi doktor hanım.

Neyse, MS durumlarından yırttığımız için bir sadaka verip, önümüzdeki aylarda gitmek zorunda kalacağım fizik tedaviler için sunturlu bir küfür edip yola devam diyoruz.

Bir de tabi ÇOK ŞÜKÜR çekiyoruz.

marruu

15 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

hoppalaaa buyur burdan yak... nerden çıktı bu kadar şey ya? Hadi hepsini anladım da, o sağ taraftaki kırık nedir? Vücudunda kırık olunca anlamıyor mu insan? Benim de belim boynum hep ağrır, ben en iyisi gitmeyeyim doktora, baksana şu halae...bana neler çıkarırlar kimbilir :P

Çok geçmiş olsun... ve de fizik tedavilerde kolay gelsin...püff

elektra dedi ki...

aman be kedim, ağzını hayıra aç derler ya, ondan. kondurma üstüne o şeyleri. ben de deli gibi hoppalaaa diyeceğim. kırığı nasıl fark etmezsin ki?

sen dedin diye çok şükür, gelmiş geçmiş olsun diyorum. tedavileri aksatma deyip sopa sallar görünmekten de korkmuyorum:)
öperim...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Misocum ya,
Sen, geçen sene miydi ne, paldır küldür merdivenden mi düşmüştün, bi kaza geçirmiştin di mi? Bu kırık onun hediyesi mi?
Hay Allah! Çok çok geçmiş olsun.
Hani ince bacak iyi de öyle tek taraflı n!oluyo?
Sevgiler.
:)

şule dedi ki...

canim misocum cok cok gecmis olsun. fizik tedavi iyi gelir, dertlenme cok :)

Adsız dedi ki...

hakikatten hay aksi şeytan durumları gçmiş olsu mişoo...

ekmekçi kız 'ında dediği gibi hani o merdivenden düştüğün zamandan kalan bir şeymi acaba bı kırık vs
büyük geçmiş olsun ve tedavi,ni aksatma

uykucu dedi ki...

geçmişler olsun önceliklede gerçektende kırık işi acayipmiş ??fizik tedavi ığğ kaç kez kaçtım boynum belimde daha gencim! ne gerek var diyede sen ihmal etme,sonrasındada tülbent yerine havluyla gez üşütme aman..peki bacakdaki incelik neymiş öğrenebildinmi hangisi yapmış bunlardan?

Tabiat Ana dedi ki...

miso,çok geçmiş olsun.ne diyeceğimi bilemedim ki aslında. hepimiz böyle idare edip gidiyoruz galiba arada kendimize baktırsak neler çıkacak neler demekki:(
çok çok geçmiş olsun

miso dedi ki...

Delicim,
Gidip öğrenmek mi iyi, yoksa kedi pisini örter gibi saklamak mı bilemedim, diycem pek cahilce olacak. Bence koşarak git valla :)

Elektracım,
Salla sopayı salla; o kadar uyuz oldum ki fizik tedavi işine anlatamam. Korkut beni ki gideyim. Yok yahu, ihmal etmem ben. Korkak yanım hortladı dedim ya...

Ekmekçikızım,
O düşme işi benim de aklıma geldi ama bu kırık işi çok çok önceden olmuş diyor doktor. Hem de küçücük bir şey. Bacak mı? O benim de aklımı kurcalıyor. MR sonucuna göre her şey belli olacak.

Şulecim,
Şöööyle uzanıcakmışım fizyoterapistin önüne, mıncık mıncık makarnaaağğ :) Bakalım ne olacak.

Diagonalcım,
Yok yok, ondan değil. Onda çanak durumları olmuştu hatırlarsan :) Teşekkürler.

Figencim,
Demek fizik tedavi işinden sabıkalısın. Umuyorum ki aksatmadan gideceğim, çünkü tutulan boynumun verdiği başağrısı dayanılır gibi değil. Yaşam kalitemi ciddi anlamda düşürüyor.

Sevgili Tabiat Ana,
Çok teşekkürler. Dediğin çok doğru; idare edip gidiyoruz. Zaten her bir ağrıya koşsak direk psikiyatriye sallarlar herhalde:)

marruu

gülçin dedi ki...

misocum ya, çok geçmiş olsun. bu kadarla kalsın inşallah, acil şifalar diliyorum.

sevgiler.

tavsan dedi ki...

Gecmis olsuuun. Kactir bir dolu yorum birakmak istedim yazlarina ama elim aceleye gitmedi, sonra da kaldi. Buna en azindan bi gecmis olsun diyeyim dedim. Bak bunu bile kac cumlede basariyorum:) Ihmal etme Misoo.

şule dedi ki...

fındık fındık makarna'ya cok guldum. bence seans sirasinda bunu soyle, terapist de eglenir baya :)

miso dedi ki...

Gülçincim sağol. Bu kadarlar kalır cidden inşallah. Acil şifaları esas ben diliyorum, nefret ettim boynumdan kıçımdan ya :(

Tavşancım,
Çok teşekkürler, sağol. Umarım geçmiş olacak, geçecek bitecek bir an önce. İhmal etmiycem tabi, yaşam kalitemi bozdu resmen ağrı :(

Şulecim,
Bunu söylersem terapistin asortisi bozulur, efenim bu öyle hafife alınacak bir şey değil, vır vır vır filan olur, bana sinir basar :) Ya bu arada fizik tedavide insanın canı acımıyordur, di mi? Ayyy, canı pek tatlı misssoo

marruu

Asortik Krep dedi ki...

Diyaloğa bittim ben :)) Babanın ellerinden öp benim için :)sana yaşlanıyorsun demesinden değil, ilişkinizden..

miso dedi ki...

Asortik Krepcim,
Diyaloglarımızın sonu gelmez babamla. Çok ilginç bir ilişkimiz vardır. Taparım, uyuz olurum, dövüşürüm... Bir de tabi deli deliyi görünce sopasını saklar: İşte biz buyuz galiba :)

marruu

kecilerin cobani dedi ki...

öpüüm..