5 Aralık 2006

Ablaaa

"Alo abla, sular kesik, sizde banyo yapalım mı?" Ablacım deli misin, tabii ki, hemen geliyorum sizi almaya."

"Ablaa, bak saçımın arkasını arada bir kontrol et, kötü olursa adama söyle, tamam mı?" "Ya ablacım, kötü olmaz, olursa ben adamı uyarırım, merak etme."

"Ablaa, bu gömlek iyi di mi? Hem kuaförden dönünce rahatça çıkartıp gelinliğimi giyebilirim." "Evet, çok iyi olmuş hakkaten, ama üşümez misin?" "Yok, yok, üşümem."

"Abla ya, duvağımı ters takmış salak, noolucak şimdi?" "Ters gibi görünmüyor, hem daha iyi durdu böyle, süsü daha belirgin oldu."

"Git bir bak bakalım makyajına, beğenecek misin?" "Olmuş ya, çok güzel olmuş, çok beğendim."

"Abla ya, geç kaldık fotoğrafçıya, noolucak şimdi?" "Ya olur böyle şeyler, bak ben stres oldum mu? Bir şey olmaz, korkma." "Sen ben üzülmeyeyim diye böyle davranıyorsun, biliyorum." "Hayır ya, kesinlikle öyle değil. Hem bugün pazartesi, başka randevu yoktur, korkma."

"Abla ya, saat kaç oldu hala almaya gelmediler. Gelin almaya 45 dakika geç kalınır mı?" "Gelirler ablacım. İstersen bir daha arayın."

Çok yoğun, çok konuşmalı, çok koşturmalı, çok bol gözyaşlı, bol kahkahalı ve danslı bir düğündü. Ne hissettiğimi tam olarak bilmiyorum. Bildiğim ve gördüğüm tek şey birbirlerini çok sevdikleri. Bu da zaten her şeyi denenmeye değer kılıyor. Tek isteğim mutlu olmaları. Ve huzurlu.

Belki sonra o mutluluktan ve huzurdan biraz da ben nasiplenirim.

mutsuz miso :(

6 yorum:

cenebaz dedi ki...

Kardeşine mutluluklar.Allah bir yastıkta kocatsın.

uykucu dedi ki...

mutluluklar,bir yastıkta .benim düğünüm aklıma geldi heryere geç kalmıştık hatta kuaförden çıkıp 20 dk.damat beklemiştim kapıda.akşam düğünde sinirden ağlamıştım bile, şimdi çok gülüyorum problem çıkmayan tıkırında giden organizasyon varmıdır ki.ablalar sağolsun iyiki varlar. mutluluğun, sakinliğin sırrını bulmuştun hani
-vidne voşka..içip rahatla kış günü moral düzeltmek çok zor.

miso dedi ki...

Çenebaz sağol, inşallah öyle olur. Daha doğrusu beraber olunan süre boyunca inşallah hep severek konur yastıklara başlar :)

Figen merhaba, doğru söylemişsin valla. Arada bir keşke benim de ablam olsaymış diye düşünüyorum ben de. Ama kendim gibi birine katlanamazdım sanırım. Ben biraz Alman disipliniyle yetiştim, bayarım adamı zaman zaman. Bu arada yatılı misafirlerim gidince vidnesiz voşka içicem stadda cidden. Bir süre sonra üşünmüyor nasıl olsa. Tuvalet konusunda da arsızlaştık haliyle :)

Nakhar dedi ki...

ne zaman seni okusam anılarım depreşiyo :)

çenebaza yürekten katııyorum burdan...

ankaradayız annem ve ben yeğenler kuzenler filan halamın torunu evleniyor... ankarada adetmiş 3 gün 3 gece düğün nasıl sinirlerim bozuldu bi kız evi bi erkek evi sonrasında iç bayıcı hatimli dualı tören...
kız tarafından en ufak çeyiz gelmediği gibi erkek tarafı yani biz adetmiş efendim ev eşyaları altınlar envai çeşit estantaneler... ne oldu hiç böyle yapmamışsınızdır umarım :) valla erkek tarafına yazık oluyo sonra

Adsız dedi ki...

ÇOK RENKLİ BİR KÜLTÜRÜMÜZ VAR ...
GÖRE GÖRE DEĞİŞTİRDİĞİMİZ BİR SÜRÜDE ADET...
RİTÜELLERE KARŞI SONSUZ BİR HOŞ GÖRÜ GÖSTERİYORUZ...
HELEKİ BUNLARDAN BİRİ DÜĞÜN VE YAKIN BİRİNİN DÜĞÜNÜ İSE
KARDEŞİNE ÖMÜR BOYU SÜRECEK OLAN VE AYNI YASTIKTA ÇİFT KİŞİLİK MUTLULUKLAR DİLERKEN
SANADA GEÇMİŞ OLDUN DİLİYORUM UMARIM GERİDE HALA BEKAR BİR KARDEŞİN YOKTUR YOKSA KOŞTUR ABLLAAAAA :)

miso dedi ki...

diagonel haklısın, tam koştur ablaa oldu :)