20 Aralık 2006

Hayatın Anlamı

Hayatın anlamı nedir?
Şudur:
Oğlana sürekli ellerini yıkadın mı, lütfen ellerini yıkayıp sofraya otur demektir.
Her akşam sektirmeden mızıdığı için ilginç bir konu bulup akşam yemeğini piç etmemektir. (Ağladığı zaman çarpasım geliyor)
O akşamın yemeğini yerken ertesi günün yemeğini düşünüp onu ayarlamaktır.
Sonra o günün bulaşığını toparlayıp makinaya koymaktır.
Bu arada ocaktaki yemeği karıştırmaktır. Bir ara ocağa su koymaktır; ki kahve servisi yapılabilsin.
Daha sonra oğlanın yapılacak işlerini yapmak, kıyafetlerini ayarlamaktır. Sonra onu uyutmaktır. Sonra varsa ütüyü yapmaktır. Can kaldıysa makineyi yerleştirirken mutfakta yere dökülmüş yağları temizlemektir. Can kalmadıysa ertelemektir.
Oğlan uyuduysa internete girip sevdiğin bir kaç sayfayı okuyup, her gün ümitle mail geldi mi diye bakıp, beklenen maili göremeyip üzülmektir.
Eve getirdiğin sınavları okuyup ders hazırlamaktır.
Ertesi sabah oğlan bir kaplumbağa hızıyla hareket ederken onu yedirip, giydirip, servise yetiştirmektir.
Bu süreçte sürekli kıçından solumaktır.
Sonra sade sabah kahvesini içmektir ve gazeteye 15 dakika bakmaktır.
Derse gidip ayda 5 milyar akıtılıyormuş enerjisiyle hoppada zıppada hiç oturmadan 4 saat ders yapmaktır.
Dersten çıktıktan sonra koşarak özel derse yetişmektir.
Sonra eve gelip sil baştan yapmaktır.
Karşı taraf için hayatın anlamını yazmayacağım. Bu konuda ne yazmak, ne konuşmak, ne de bir şey talep etmek istiyorum artık.
Bu yazıdaki en güzel şeyi bulun lütfen :)
Yorgun miso

11 yorum:

nothing out of the ordinary dedi ki...

sade kahve...

Ali Kayhan dedi ki...

Okurken dahi yoruldum, bir de şu can kaldıysa kısmı bilgisayar oyunu repliklerini aklıma getirdi. Miso Games. :)

Andy_Dufresne dedi ki...

insan olmak yetmez, yetmiyor zaten. süpermen süpermen olmak lazım bazen.

Elif Derviş dedi ki...

Bence bu yazıdaki en güzel şey - çoook özlediğim sade kahvenin ve Ilgaz'ın yanısıra :)) - (şimdi kızcan bana belki ve "öfff ne banalsın elif" diycen ama olsun) şu an için öyle gibi gelmese bile, süper güç isteyen tüm bu saydığın şeyleri yapacak sağlığa sahip olmak... senin bu koşturmaca için gereken sağlığa, Ilgaz'ın mızlanmak için gereken sağlığa sahip olamsı... ama tabii ki biliyorum sadece beden sağlığının yetmediğini...herkesin özlemleri var ve bunlar şu an içinde debelendikleri hayattan çok farklı şeyler, ama bu hayatları seçen de biziz sonuçta... her şeyi bırakıp hayalini kurduğun ikinci bir hayat seçmek, sonra bu hayattan da bıkma riskini getirmiyor mu? Bilmiyorum, risk alabilmek, ne için, ve ne kadar? Öfff yine çok sıkıcı ve aşırı mantıklı oldum biliyorum, ama napıyım Oğlağım karrrdeşimmm!! :)) Seviyorum seni deli Misom :))

uykucu dedi ki...

misocum en hoşuma gidem bölüm aynı hayatı yaşadığımızı keşfetmek oldu .yoksa biz aynı kişimiyiz diye bir an düşündüm...ve sevindim yaşasın yanlız değilim benim gibilerde varmış bu dünyada ..

miso dedi ki...

nothing out of the ordinary, hoşgeldin. Ve doğru cevapla geldin; günün en sevdiğim kısmı sade Türk kahvesi içip sonra fincanın içine aval aval bakmak.

alikayhan haklısın, bilgisayar oyunu gibi olmuş o can muhabbeti. Ama galiba ben işin hilesini yapabileceğim tuşları buldum; save etmem bile gerekmiyor artık.

dufresne, super women demek istedin sanırım? cinsiyetler konusuna dikkat, zira öfke biraz bundan kaynaklanıyor.

elifcim çok haklısın, sağlıklı olduğumuz için bilemeyeceğin kadar şükrediyorum, hem de her gün. banal filan da değilsin, şekerimsin. Ayrıca biliyor musun, şunun hayalini kuruyorum ama bir türlü gidemiyorum gibi bir durum da yok.

figencim, ben de sevindim valla. ama biraz dinlenebilsek yahu, yoksa game-over filan olacak allah mahfaza

Adsız dedi ki...

Aynen aynen.Çok hoş ifade etmişsin Misokedi.
Bence bu yazıda ki en güzel şey:Yine de adına "oğlan" denilen,tüm mızıldamalarına rağmen uğruna ölünesi,canından,kanından o "yavru"denen yaratık :)

(Mailinizi bilsem size bir mail atmak isterdim.Buradan verebiliyor musunuz bilmiyorum?Kendisine de 5 milyar verilmeyen ve Türü oğlan olmayan ama içeriği aynı şekilde Mızıl mızıl olan 2 yavru anasından epeydir sessiz ve derinden okunan Misokediye sevgiler)

Andy_Dufresne dedi ki...

hayır supermen demek istedim çünkü ben süpemenin kıyafetleriyle seviştiğini hiç görmedim o yüzden cinsiyetide yok aslında. mesele zaten ordada değil, süpermen kadar güçlü olmakta. ha bir çukur ha bir tepe engel engeldir.. insan olmak yetmez yetmiyor zaten, supermen supermen olmak lazım bazen...söz Mazhar Alanson.

Adsız dedi ki...

bence bu yazıdaki en güzel şey 'bu yazıdaki en güzel şeyi bulun' cümlesinin sonundaki gülen yüz ifadesiydi.hayatın anlamı da herşeye rağmen bu olsa gerek:)
kıvır:)

miso dedi ki...

anonymous hoşgeldin,
epeydir okuduğunu söylemişsin, çok sevindim inan.teşekkür ederim. (ama mailimi veremeyeceğim, özür dilerim. çünkü tam bir kimlik açıklamasına dönecek; ben de onu istemiyorum)Oğlan da cidden can kurban bir yaratık yani. Ama ben birine yetemiyorum, sen nasıl beceriyorsun bilemedim. Saygıyla önümü iliklerim.
Kıvırım, hep öyle gülmek lazım, di mi? salla saçları içim erisin :)
Dufresnecim, ben şaka yapmıştım, biraz fazla cinsiyet bağlamlı olmuş; pardon. Mazhar'a da sonsuz saygı ve sevgi.

Nakhar dedi ki...

Sonra sade sabah kahvesini içmektir ve gazeteye 15 dakika bakmaktır

bence burası..