24 Aralık 2006

Kadın kadına :)

Cuma gecesi uzundur görmediğim insanları gördüm; pardon kadınları gördüm. Eski çalıştığım üniversitedeki arkadaşlardan biri "gece bizde toplanıyoruz, sen de gelsene çok özledik," dedi. Sevindim tabi; sevinmem mi, hatta direk şımardım. "Çok sağol, oğlan arızalanmazsa gelirim," dedim.
Akşam olunca ruh halim değişti tabi. Cuma günleri farklı oluyor. Hafta bitiyor, sabah yine efendi paşa tarafından yedi sularında uyandırılsak da fırlayıp kalkmak zorunluluğu olmuyor filan. Bu yüzden gece biraz daha oturup, otururken de bir şeyler içme fırsatı oluyor. Hem sabah başım ağrırsa geçirmek için yeterince zaman da oluyor :) (migrenli miso)
Neyse, akşam oğlan uyumadan önce, "ya acaba gitmesem de hem bir şeyler okusam, okurken de bir şeyler içsem, güzelleşsem," diye düşündüm bir ara. Oğlan uyuyunca, "bu kadar insanı bir daha bir arada göremezsin, kalk git, bir çay daha alabilir miyim, ay bunu nasıl yaptın, ben margarin koymam ama, ay bir çimdik," filan gibi muhabbetlere kendimi hazırlayarak arkadaşın evine yollandım. Kapıdaki güvenlik daha beni görür görmez, "xxx hanıma mı geldiniz?" dedi ve beni eve yönlendirdi. Evden girmemle önyargılarımın tamamen benim kabızlığım olduğunu gördüm. Çay may yok. Masa meze dolu. Hatunlar içmiş güzelleşmiş bile. Herkesle sarıldık öpüştük, alkolün etkisiyle normal zamanda ekstra haz etmediğim tiplerle bile hasret giderdik. Nasılsın, kakara kikiri derken ev kadınlar hamamına dönüverdi. Cidden bir kadınlar matinesinin tam ortasına düşmüş gibi hissettim kendimi. Ha MTV klipleri, ha arkadaşın evi. O ne danslar, o ne figürler... Apıştım kaldım. Hayır tekno tarzı şeyler çalıyor ve tipler birbirleriyle dans ediyorlar filan. Ya çalışıp gelmiş gibilerdi. Fantezilerin kralı oldu. (hehe) Bir tek kostümler eksikti; bizim hanım kızlarımızın ne marifetleri varmış da haberim yokmuş. En az bir saat hiç oturmadan dans etti tipler ve çok da güzel dans ettiler. Birisi bana böyle bir şey anlatsa samimi söylüyorum inanmam. Son derece absürd bulurum. Ama sanırım sebebini biraz sezebiliyorum.
Kadınlar birlikte olduğunda acayip rahatlıyorlar. İnanılmaz derecede rahat davranmaya başlıyorlar. Bunu gördüm o gece. Benim için durum farklı. Ben diğerlerinin tam aksine karma ortamlarda daha rahat davranıp, bu tarz sırf kadın ortamlarında geriliyorum. (Zaten onlar dans ederken ben elimde içkim andavallı gibi tipleri seyrettim) Bu tiplerin bir çoğu ortamda erkek olduğunda oynamaları gerekeni karakteri oynayıp, en ufak bir müstehcenlikte utanıp, birbirleriyle basmakalıp muhabbetler eden tipler. Ama ortalıkta oynayacak biri kalmadığı anda da böyle zıvanadan çıkıverdiler işte. Bence o geceki dansların hemen hepsi anlatılabilecek fıkralardan çok daha müstehcendi. Bilmiyorum bunu birbirleriyle konuşurlar mı? Ama cidden incelenmesi gereken bir şey bence.
O gecenin özeti, "ne kadar eğlendik, değil mi şekerim?" değil bence.
Evet, çok eğlendiniz, hatta bunu daha sık yapın da içinizdeki sizi görün. Süper olur o zaman işte.

11 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Şimdi ben tam anlayamadım sen takdir mi ettin yoksa için için acıdın mı bu kadınlara?? Sanki ikisine ilişkin ipuçları da mı var? Yani sanki önyargıyla başlamış, sonra bu önyargını kırmış, en son da bu kadınların erkekler arasında maskeli dolaştıklarıyla ilgili yeni bir önyargı mı (ya da belki izlenim mi?)edinmişsin? :)Ne biliyim, bence her ortamda farklı bir kimliğe bürünmek belki de insanların ihtiyaçlarıyla alakalı bi şeydir. Bi de bi şey sorcam, ben kadın değil miyim ve bani beğenmiyör müsüüüüng?? çünkü ben ne karma ortamlarda ne kadın ortamlarında dans ederim. Güsel güsel kedi gibi otururum öyle... kadın diil miyim ben yaniiiiiii büüüühüüüüüüüüüü :)) Kıprıs noldu Kıprıs?

miso dedi ki...

Ben sadece şaşırdım Elifcim, o kadar. Bir de biraz daha oldukları gibi olma özgürlükleri olsun diye geçirdim içimden. Önyargım "çay"a dairdi :)
Seni beğenmem mi? Seni o gece hayal bile edemem aslında. Açardın o koca gözlerini daha da kocaman, kedilerin hası gibi seyrederdin etrafı. Kıprıs yorucuydu :(

uykucu dedi ki...

Çok eğlenceli olur kadınlar matinesi.ben evlendiğimden beri hasretim, benide çağırsaydınız içip güzelleşirdik .gerçektende erkeksiz ortamda kadınlar daha bir azarlar, toplumun kuralıya kadınlar kendilerinden çok erkeklere karşı maske takınırlar. içki işin içine girince maskeler kayar en hanımefendi yi bile ne hallere sokar.işte bu yüzden karışık ortamlar tehlikelidir.kıskanç kocalar ortalığı dağıtabilir ya.Artık eskide kaldı çaylı, pastalı altın günleri iş yerinden çok duyuyorum içkili partilere dönüşmüş hepsi.evliler kocaları evden kovup gece yarılarına kadar eğleniyorlarmış .(teklif geldi ama bizim ufaklık daha küçük, bensiz durmaz .)bende bir kaçamak yapıp gitmeyi düşünüyorum.oooh tey tey ...

Adsız dedi ki...

Çay muhabbetinde kafandaki önyargıların kesin olurdu ama içki-meze olayına bittim yauv.Ben hiç böyle bir ortamda bulunmadım Miso.

Ve tecrübe etmeyi çokta isterdim doğrusu.
O gece nasıl duracağım tamamen o anki ruh halime bağlı olurdu.
Ya mal mal oturur,sırıtır gibi yaparak saçma bulduğum dansları seyrederdim ya da gecenin en muzur tipi olur,zıp zıp zıplardım.Dengesizim ben galiba;P

Ama taktir edersin ki 2 kuzu sahibi olmak insanda denge falan bırakmıyor ki şekerim :)))
Bir önceki yazındada yorum sahibi olan ben:T.K.P.
Sevgiler Miso:)

Adsız dedi ki...

Ya düşündüm de T.K.P hoş olmamış,sanki örgüt adı gibi.Kusura bakma Miso:(

Kısaca ben T. diyeyim en iyisi:)))Sevgiler

miso dedi ki...

figen, tey tey muhabbetine bittim. Biz üniversitedeyken içtikten sonra erkek arkadaşlar bir yerden start almışçasına aniden tey tey tey diye bağırırlardı. Durum o kadar absürd olurdu ki, bekçi geldiğinde bile gülmekten yerimizden kalkamazdık. Sonra onlar da bekçiden özür dileyip daha alçak sesle tey teylerlerdi. (ya ne manyaklık, allahtan adam bizi polise filan teslim etmezmiş)

T, tekrar hoşgeldin. Boşver iki kuzuyu filan, ben o gece anladım ki bu iş tamamen içeride bekleyen cinlerle ilgili :) (bu arada isim kısaltman cidden her an hapse düşebilecek bir örgüt izlenimi uyandırdı bende de. T daha iyi olmuş, pek karizmatik. Tıpkı hayatımdaki diğer T gibi)

Adsız dedi ki...

Karizma ayağına falan tek T ile hapisten yırttım desene Miso ;P

Kısaltması cidden tehlike arzediyor ama TKP nin açılımı benim çok hoşuma gidiyor çünkü canım kocamın bana hitaplarından biridir bu.Adımın baş harfi değil yani:)
Uzun zamandır gizlice ve sadece kendime yazdığım blogumun da adı bu olacak sanırım.
O zaman tanıştığımızda en az hayatında ki diğer T kadar önemsenmek ve sevilmek dileğiyle...(öyledir umarım ha,yoksa sende kötü şeyler mi hatırlatıyor diğer T ;P )

Seni Aslıberryden tıklayıp keşfettiğimden ve bir gece uykusuzluğuma mâl olsa bile tüm arşivini seni çok severek okuduğumdan beri hem bir meslektaşın ve hem de hemcinsin olarak buna hakkım var sanırım:)

Tekrar sevgiler Miso.
Kucak dolusu hemde.........

miso dedi ki...

Ya cidden ağlayacağım. Çok çok teşekkürler. O çok kıymetli gecen için de ekstra teşekkürler (anneler fırsat bulduğu anda uyumalı)
Bir de blogunu paylaşmaya başladığın anda haberim olsun noolur. Ben de okumak çok istiyorum.
Bu arada T benim canımın içi bir insan. Yarı yaşım kadar aslında. Önce öğrencim oldu, sonra en yakın arkadaşlarımdan biri. Muhteşemdir :)
T'yi bir an önce okumak dileğiyle
Sana da kucak dolusu sevgiler T

Adsız dedi ki...

ya bu yazıya yorum göndermek benim pek haddime mi onu pek bilmiyorum(zira ilk yorumu gönderen erkek olarak aklıllarda soru işareti bırakmak istemem.ne de olsa başlık bile 'kadın kadına':)) ama şunu söylemek istiyorum ki sadece hemcinslerinin bulunduğu bir ortamda farklı karma ortamlarda farklı davranmak sadece kadınlara has bir davranış biçimi(!) değil.Çok daha rahatsız edicileri erkekler arasında yaşanıyor.Belki bazı nedenlerden ötürü karma ortamlarda size göre daha rahat davranabiliyoruz ama bu ikiyüzlü olmadığımız anlamına da gelmesin.madalyonun diğer yüzü bizde daha iç karartıcı:)(biz galiba buna benzer şeyler konuşmuştuk sizle daha önce)
en kısa zamanda görüşmek dileğiyle sizi çok özleyen
kıvırınız

Andy_Dufresne dedi ki...

burası buram buram kadının sesi kokmaya başlamış, bu yazıya son yorumu Serap Ezgü yaparsa ve son cümleside kadınlar yalnız değilsiniz , bende ne zaman içsem striptiz yapıyorum olursa hiç şaşırmam artık. ama şu kadınların erkekler yanında maske takması cümlesi hoşuma gitti :) bana sürekli rahibe cümleleri kuran bi arkadaşım varda aklıma o geldi, halbuki... :)

miso dedi ki...

kıvırım benim, ben de seni çok özledim. ayrıca sizin hemcinslerinizle olan muhabbetinizi duymak bile istemiyorum sanırım. hiç açmazz

dufresne, serap ezgü deme lütfen. o kaliteli kadın gitti, yerine geyik başı loy loy geldi, sabah programları sunuyor.