27 Haziran 2007

Girdap


Enteresan bir girdap oluyor hayat benim için bazen. Çıkamıyorum düştüğüm döngüden. Açıklayamıyorum bir türlü. Hissediyorum aslında girdiğimi, ama ne kadar derinde olduğumu farkedemiyorum bir süre. İşte bütün mesele bu. Migren gibi tıpkı; geleceğini anladığım anda müdahale edebilirsem yırtıyorum, yok, edemezsem çarpıp duruyorum sağa sola.

Ilgaz’ı Eskişehir’e bıraktım bugün. Hafta sonu babannelerle tatile gidecek. Bir yanda derin bir özleme hissi, o yumuk yanaklara doyamama, diğer tarafta bir haftalık “istediğimi yapayım, iki satır bir şey okuyup gezeyim tozayım,” sevinci. Çıkışsız bir durum, tarif edemediğim, her iki hissi de en dibinden yaşadığım. Ve çok ciddi bir şekilde rahatsız ediyor beni bu durum. Hastalıklı bir şey gibi geliyor.

Hayatımı düzenlemem gerekiyor, biliyorum. Kocaman bir boşluk hissediyorum. Bir şeyler yapmam gerekiyor, ama bu şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Bir türlü de bulamıyorum. Bir şeylere sarmam gerekiyor, seçemiyorum. Keman diyorum, olabilir gibi geliyor. Eskisi gibi çeviriye devam diyorum, o da olabilir gibi geliyor. Her şeye çak vedayı diyorum... İşin kötüsü de bu zaten; o bile olabilir geliyor.

Hayatımdaki insanlardan beklediklerim çok net aslında. Çünkü çok net ifade ediyorum. Verebileceklerimi de öyle. Bu kadar netliğe rağmen beklediğim şeyi alamayınca böyle oluyorum aslında, biliyorum. Ve sonra sinirleniyorum. İstediğim şeyi alamadığıma sinirleniyorum. Tamam o zaman, sen de ona göre davran diyorum. Ona göre davranamayınca daha çok sinirleniyorum, bütün tırnaklarımı kendime batırıyorum.

Bu yaşa geldin, hala durum bu. Tüü sana miso, oyuncak oluyorsun hala. Bekleyen sen oluyorsun.

Ben yarın gece gidip içicem. Beni bu paklar.

pıhhh

12 yorum:

uzay dedi ki...

herkesin böyle bir girdabı var sanırım..yaşımız kaç olursa olsun hepimiz aynı seyleri kendimize göre yasıyoruz demek ki..bunu öğrenmek acı yaa...büyüdüğümde rayına oturmalıydı hersey..ben öyle düşünüyodum ya da kandırmısım kendimi pehhh

kecilerin cobani dedi ki...

ben bisi yapmadim di mi? di de.
eee napiyos bu hafta misocum?

Öykücü dedi ki...

Senin beklediklerin ve verebileceklerin konusunda net olman hiç bir anlam ifade etmez karşındaki de net değilse.

Senin verebileceklerin karşındakine yeterli gelmiyor olabilir ya da beklediklerini karşılayamayacaktır.Bunu söylemiyor ya da söyleyemiyordur.

Girdap dediğin şey insani bir his..Ne yardan ne serden geçememe, hem ağlarım hem giderim durumu.

Hep okuyorum seni.

Mehmet Nail dedi ki...

Sizin deyiminizle tam bir pıhhh'lık durum;çünkü kader gibi girdapta çözülmesi gereken şeylerden değildir.

İrade+seçim kaderin,girdabın içindedir ve "çözüm" düğüm halini alabilir. Çözmek ile çözüm aramak arasındaki farkı bilir misiniz? Bilip bilmediğinizi bilmiyorum ama kısaca açıklayım.Çözüm sonuçtur, pozitif bir sonuç.Her sonuç çözüm olmayabilir.Çözüm aramak başka bir soru,sorundur ve çözüme ya götürür ya götürmez. Çözümün gerekliliği üzerinde durmalısınız;tıpkı girdaba nasıl yaklaşmanız gerektiği konusu gibi.Ne Nasıl Nerede Ne şekilde mutlu ediyor ve iç sesiniz nasıl münasip görürse, İRADE ve SEÇİMİNİZ size kalmış.Sonuç ve gösterilen irade seçimler ise her zaman kaderin girdabın parçası. Anlatabilmisimdir umarım, Hoşbulduk.

mnnş

buucuu dedi ki...

henno :(
Maalesef her zaman senin netliğinle alakalı olmuyor aldığın cevaplar vs... İnsanlar kendilerini kandırarak yaşamaya çalışırken, senin gerçekleri yüzlerine vurman hoşlarına gitmiyor. Kendilerine hesap vermekten kaçarlarken bir başkasına hesap vermek zorunda kalıyorlar ve yine kendi istediklerini yapıyorlar tabi, seninkini değil. Böyle yaşamayı seçmiş ve o düzende yaşamaya çalışan insanlar... Anlatabildimmi bilmiyorum ...
Özledim, özlüyom, hep heeeep

uykucu dedi ki...

ılgazı bırakabilmen süper keşke bende yapabilsem. ama şimdilik ne o nede ben ayrılamıyoruz, belki bir kaç yıl sonra.o girdap her daim birlerinin içine girer ama geride çıkar merak etme.

Elif Derviş dedi ki...

Canım Misom, sen her şeyin en güzelini hak ediyorsun. Tüm sorumluluklarını fazlasıyla yerine getiren bir eş-evlat-anne-abla olarak gönlün ne çekiyorsa onu yapmak senin de hakkın...çeviri de yap, keman da çal, spora da daha çok git, her hafta belli günler çık iç... sen hak etmyorsan kim ediyor bilmiyorum :))

miso dedi ki...

Uzaycım,
Var tabi, olmaz mı? Yaşla da alakası yok, hatta artabilir bile. Ayy, ne uğursuz, yaşlı bir kadın oldum şimdi ben böyle. Gencecik bir goncayı bezdirdim. hehe

Çobancımm,
Hiç olur mu? Sen bir şey yapar mısın hiç? Bu hafta bitti, gelecek haftaya bakalım. Her gün dersim 11,30da bitiyor. Bir gün ODTÜye bekleriz, Naz'dan biraları kaparız, yupppeeeyyyy...

Sevgili Öykücü hoşgeldin,
Netlik derken? Yok böyle bir şey, yazdıkların bu bağlamda çok doğru. Benim söylemek istediğim şey şu: ben bunu bazen talep ediyorum, bak ben çok inciniyorum filan diyorum. Gene olmayınca da cuuup, girdaba. Hak ediyor bu miso.

Sevgili mnş/Mehmet Nail,
Mnş'den sonra Mehmet Nail çok ciddi geldi bana. Elim ayağıma dolaştı, ne yazacağıma karar veremedim :) Çözüm ile aramak arasındaki farka dair tanımınızı çok beğendim. Pozitif kelimesi beni direk avladı. Ama şu aralar iç sesim benim için en tehlikeli şey; o yüzden onu bir süre dinlemeyeceğim. Bir süre mantıklı miso olacağım.

Bucubucu,
Evet, hoşlarına gitmiyor ama her seferinde de gelip soruyorlar. Sormayın o zaman kardeşim. Ben kapılarına dayanıp beni dinleyiiieeen diye bağırmıyorum ki! Allaaahallahh! (Ben de çok özlüyorummmm)

Figencim,
Berkay'ı bırakabileceğin günler yakındır umarım. Bir gece bile yetiyor insana.

Canım deli,
Bütün yazdıkların için çok çok teşekkürler. Bugün söylediklerin için de öyle:) Söylediklerinin hepsini eteğimde toparlayıp sana geri yolluyorum.

marruu

elektra dedi ki...

girdaplar, çatışmalar, içmeler... en çok da içmeler...
nasıl da benziyor tereddütlü ruhlar birbirine miso kedi... size baba diyebilir miyim? dost bile yeter... diyebilir miyim?:)

buucuu dedi ki...

bu arada "miso"nun ne cok anlamı varmış ya
daha önce bakmadıysan ekşi sözlükten bak bi
acaba söylediğimiz her gerzekliğin bi anlamı varmıdır :)

miso dedi ki...

Sevgili elektra,
Tabi ki diyebiliriz bence:) Blogun büyüsü böyle bir şey sanırım. Tanımadığım ama bir çok tanıdığımdan daha çok sevdiğim bir grup insan. Sırtüstü yatıp marrru marrr filan diyesim geliyor :)

Bucubucu,
İlk anlamı bir tür sos galiba. Bizimki kedi ama; gelsene, sevsene...

marruu

Adsız dedi ki...

hayatın kendisi girdap aslında
ama o girdaba kapılıp gitmek yada direnmek sana kalıyor...

ne kadar içinde olmak istiyorsun?
yada ne kadar dışında?

bu sorular karıştırıyor insan zihnini
ve bulanık bir suda önünü göremeyip ne kadar ileriye yada ne kadar geriye gittiğini anlamıyorsun....


anlamaya başladığında ise ya istediğin yerde olmuyorsun yada istemediğin bir yerde ama olumlu yada olumsuz fark etmez bulunduğun yer hayatın ta kendisi değilmi nasılsa....


ve yine nasılsa yapacağın her şey seni yeni bir sürece görtürmüyormu?

öyleyse anını yaşamaktan gayrı ne var geride yapılabilitesi yüksek olan?
canın ne istiyorsa onu doya doya yapabilmen dileğimle...