18 Ağustos 2007

Heri Potır


Geçen hafta kuzenin ısrarıyla Harry Potter’a gittik. Ben severim fantastik kitapları ve filmleri, teklif gelince atladım hemen. Hatta ilk ya da ikinci filmine gitmiştim Harry’ciimin, tam hatırlamıyorum şimdi hangisi olduğunu, bayılmıştım tipleri süpürgelerin üzerinde uçuşarak maç yaparken seyrettiğimde. Kendimi orada, onların arasında bile hayal etmiştim. Uç miso uççç...

Ama kardeşim o filmde herkes çocuktu yani, herkesin de kıçı süpürgelere sığıyordu. Bu filmde noolmuş millete böyle. Herkes büyümüş, serpilmiş, kıçların büyümesinden dolayı doğan dengesizlik sebebiyle süpürge üzerinde bir eğretilik, efendime söyleyeyim, bir “sağ kanat aşağı doğru kayıyor, düştük düşeceğiz” havaları... Sanırım bu nedenle binek olarak sapık bakışlı atımsı yaratıklar seçilmiş de, o genç irisi gövdeler rahatlıkla yerleşmiş garabet hayvanatlara.

Bir başka sorun da büyüyen oğlan çocuklarının yüzündeki yünlenme olaylarının nasıl örtüleceğine dair yaşanmış sanırım. Hericiimin yüzü pudradan porselen maskeler gibi pırıl pırıldı örneğin. Hoş mu yani, bütün oğlan çocukları o yaşta dört gözle orman gibi yünlenelim diye bekleşip dururken, “dörtgöz”lükte her bıdığa örnek olmuş bu çocuğun ayın on dördü gibi parlayarak çocukları hayal kırıklığına uğratmış olması iyi mi? (Cevap beklemiyorum, retorik bir soruydu)

Her neyse efendim, herkes kazık kadar olmuş ama hala çocuğuz biz ayakları çekiliyor, durumu bir Heri kurtarıyor Çinliyi öperek. O yaşlarda da alık bakışlı kızlar daha bir tutulur nedense. Halbuki bence Hermoyini (kardeşim bu da nasıl bir telafuzdur, anlamadık gitti) çok daha güzel, ve akıllı, ve hatta seksi yani. En azından salak salak ağlamıyor.

Gary Oldman olmasa çekilmezdi film. Bir de her bir halta ehi diye gülen müdirenin oyunculuğuna bittim. Tebrik ediyorum kendisini. Fakat bir sonraki filmi nasıl çekecekler bu kadroyla, bir türlü oturtamadım kafamda. Herkesin birbiriyle çıktığı Dawson’s Creek kılıklı bir şey olacak sanırım. Hayır insan üzülüyor, çocuklar kazık kadar olmuş, hormonal bir problem mi var filan diye endişeleniyor sonuşta.

Bir sonraki bölümü kimse yemeyecek galiba.

marruu
(terbiyesiz miso, o kadar emek verilmiş, hehe)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

neden bilmem kitablardaki anlatımı görsel olarak bulamadım ...
daha iyi işlenebilirdi
( emeğe saygılıyım ama onlarda izleyiciye saygı göstersin pls bir eseri beyaz perdeye uyarlıyorsun kardeş boru değil diyesim var)
porselen bebek hayri pıtır a bayıldım :D

ve dawson's creek benzetmene....
valla bu izlediğim filmden sora yeni isin pek bir ümidim kalmadı...
öncekilere nazaran daha sıradan olmuş ...
seninde değin gibi gary oldman da olmasa çekilir dert değil hakikatten
...

gaykedi dedi ki...

geçmişe yönelik fantastik filmleri pek sevmem ama Harry Potter, aptal bilgisayar oyunlarına benzettiğim yüzüklerinden efendisinden kat kat iyidir be misocum bence :)

Elif Derviş dedi ki...

çok komiksin misom :)

endiseliperi dedi ki...

biz de sadece atakuş izledi. ilk yarı çok durgunmuş, hep konuşuyorlarmış:P ikinci yarı daha iyiymiş. ben dedim ki gözlerimi açarak, harry öpüşüyor ama, di mi! o da utanarak, yani, evet, dedi.

ben kitaplarını okumadım ama filmlerine bayılıyorum. olsun, kocaman olsunlar miso....

elektra dedi ki...

miso kedim, oğlumun ısrarıyla vizyona girdiği ilk gün gidip izledik. sıpa bunun hava atılacak bir şey olduğunu söyledi. ben havasında değilim şahsen, ama, ana yüreği. atsın havasını bakalım dedik. anacım izle izle bitmez. ilk yarı hiçbir atraksiyon yok. sıkıl sıkıl öldüm. harry kocamanla küçücük arasında bir imajla boğdu da boğdu beni. ben şahsen harry'nin etrafındakileri daha bir takdir edilesi buldum. yüzüklerin efendisinde de sam olmuştur benim kahramanım zaten. frodo hep sorun yaratmaktan başka ne işe yaradı ki allasen?

garry oldman mevzuuna ise hiç girmeyeyim. her filminde nasıl ayrı bir şey olup çıkıyor bu adam?

gülçin dedi ki...

kitabın sonunu bangır bangır her yerde duyunca pek dawson creek'vari bişey olmayacağını sanıyorum. yani ron hermione ile evleniyor harry de ginny ile ve çocuklarını oyanrken gülümseyerek seyrediyorlar, sonrası kerevet, gökten düşen 3 elma filan. ama iki çiftin içinde de bir kurt var gizliden gizliye.

bir sonraki melez prens, değil mi? o da pek bir aksiyonlu bir hikayeydi. dünyanın tüm yakışıklılarını doldursalar, o zaman yeriz ama di mi miso :)

miso dedi ki...

Sevgili Diagonel,
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Ya da bilmiyorum, belki de beklenti eşiğimiz yüksekti. Ama yine de daha iyi bir şeyler bekliyordum ben.

Sevgili Gaykedi,
Hay allah, Yüzüklerin Efendisi konusunda apayrı düşmüşüz. Ben o üçlemenin en iyi fantastik roman uyarlaması olduğunu düşünmüşümdür hep :)

Delicim,
Hazırlan bunlara, oğlan yetişiyor :)

Sevgili Endişeli Peri,
Atakuş utandığında yanınızda olmak isterdim, ne şeker olmuştur kim bilir. Aslında hakkını vermek gerekir, Harry de utanarak öpüşüyordu, filmin de en dokunaklı sahnelerinden biri buydu aslında.

Bir de haklısın aslında, bir sonraki filmi gelince ona da gideceğim. Ne olursa olsun, seviyorum ben de :)

Elektracım,
Oğlun çok haklı, bizim kadar adamlar bile bu işin prestijinin peşinde. Sam konusunda da katılıyorum sana, arkadaş sevgisi onda, kahramanlık onda, fedakarlık onda... Frodo biraz alık gibiydi zaten (hehe)

Gary Oldman ise... Çıldırıciiyim

marruu

gaykedi dedi ki...

canımcım, benim kıçımın nesi eksik ayol diyerek, bende kıçımdan bir mim uydurdum ve sizi de mimledim efendim, siteme bakınız :)

kecilerin cobani dedi ki...

ayıptır biliyorum ama ben bu heripotırı tanımam. anasını babasını da bilmem.
amavelakin sanki ilerde lost'un bi bolumunde alkolik medyum seklinde tezahur edermis gibi bi hissiyatım var.
geri bizimadammmm.
5.elemandan sonra hic gormemisim kendisini.
gitsem mi heripotıra. ne dersin

miso dedi ki...

Sevgili Gülçin, hoşgeldin
Ben diğer arkadaşlara yorum yazarken senin yorumun henüz görünmüyordu, atlamış gibi olmuşum, yok öyle bir şey, İFTİRAA:)

Kitapları okumadım, bir türlü vakit bulamadım, hep başka kitaplar önceliği aldı. Ama dünyanın bütün yakışıklıları hiç fena olmaz valla. marrr, zurrr, marruu, hehehe

Gaykedicim,
Ne iştah açıcı bir konuda mimlediyseniz beni, hemen atladım yazdım. Teşekkür ederiz efendim.

Çobancım,
Tanıyacak çok kompleks bir durum yok, endişeye mahal yok. Gidilecek de pek bir şey yok. Daha öncekileri tercih ederim:)

Gary mi didinn, mmmm, marruu, purrrr

marruu

Mehmet Nail dedi ki...

Herinin o uzun uçan süpürgesi var ya.Memleketimin sorumlu sorumsuz yetkili yetkisiz kişisine girmiş.Bir dahada çıkartamamışlar.

İp ucu:O şahış aileden de sorumlu olabilir.Çocuktanda sorumlu olabilir.Sorumsuz da olabilir.Öyle biri hiç olmayabilir.Hayali yani.Dava mava olayına karşı tedbirimi alayım.Ve aslında yuvaları yuvadan çıkartıp toplumsal tepkiyi ortaya çıkarmak isteyen iyi niyetli biri bile olabilir.

Lakin süpürge kayıp.