12 Ocak 2007

Özlemişem, görmek istemişem

Zaten dönem başından beri bir enteresan bu Muhammed. Yabancı bir öğrenci, ama çok güzel Türkçe biliyor. Arada bir tekliyor o kadar; onu da msn gençliği bile yaptığına göre mazur görmek şart yani. Neyse, sene başından beri Muhammed efendi bana bir sürü sınava girdiğini ilan etti zaman zaman. Önce TOEFL, sonra IELTS, sonra bilmem ne. Sınıftaki konularla ilgilenmiyor, aklı sıra bu sınavlara çalışıyor efendi. Bir iki kere uyardım, bence sınıftaki konularla ilgilensen ve bizim Proficiency'den geçmeye çalışsan çok daha verimli olur dedim, dinlemedi. (Benim de başçavuşum geldi, beni eğerledi, gittik.)
Son sınav sonucu da negatif gelince bizim Muhammed tutuştu tabi. Yusuf abiler geldi sağlı sollu omuzlarına yerleşti. Bir haftadır, bir çaba, bir gayret. (İçimden de geçti borun pazarı diyorum ama kendisine belli etmiyorum, yazık sonuçta. Ama bu sınavların hepsi de birbirinden son derece farklı olduğu için Muhammed abimiz ufaktan reçel olmuş durumda muhtemelen) Muhammed'e olan en derin hislerimi farketmişsinizdir. Yine de ona da diğer öğrenciler gibi muamele ediyorum. (valla billa)
Bugün biri yirmi geçe kapı çalındı. Buçukta da tenefüse çıkacağız. Buyrun, dedim. Genç bir bey başını uzattı, "Muhammed'i bir saniye alabilir miyem?" dedi. Ben hemen, eyvah bu da onun gibi konuşuyor, umarım kötü bir şey yoktur diye düşünüp yolladım Muhammed efendiyi dışarı. Beş dakika geçti, Muhammed girmiyor hala. Dışarıdan da sürekli bir konuşma sesi geliyor. Sınıftan bir çıktım ki, Paşazade Muhammed efendi hazretleri ile alabilirmiyemefendi karşılıklı sandalyelere kurulmuşlar, sohbet etmekteler. Beni görünce sustular. Pardon, dedim, siz Muhammed'i niçin çağırmıştınız? "Ben Azerbeycan'dan yeni gelmişem, çok özlemişem," demez mi. Ama yani bir on dakika bekleyemediniz mi, pes yani, dedim. Hocam, afedersiniz, çok özür dileriz.
Ya komik valla, yeni gelmiş de, özlemiş de. Bu ne sevgi yarebbim, bu ne özlemek.
Peki ben sömestrede Muhammed'in özlemiyle nasıl başa çıkıcammm?
Haaa?

12 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Bakarsın ikinci dönem upper olur, o zaman özlemene gerek kalmaz nihohahahahaha :)))))))))

Elif Derviş dedi ki...

Bi de senin sınıfına düşerse hele, oooooh gelsin özlemişem, gitsin çok sevirem :))

Adsız dedi ki...

biz boşluğunu doldurmaya çalışırız hocacım tatilde.gerçi ismimiz o kadar uzun değil ama ardarda yazınca kurtarıyor:)

cuma gününü iple çeken
kıvırr

Adsız dedi ki...

Ne boziyirsen çocıhların sohıbetlerini ay balam Misom?

Demiyirlermi saga:"Özlemişem"deyi.Eee deyilerrrr,saga yalan mı sööliler,yoo sölemilerrr.Kapı önünden kaçıvirmişlermi,yoo kaçıveememişler.

Eee seng daha
Ne deyi çıkıverisen kapıya,dikiliverisen başlarına,deyiverisen"Bekleyimidiniz mi 10 dakika,pes yani"deyi.

Asıl saga pes ay balam Misom,ay gızanım Misom,ay zalım Misom.

Needecek Muhammed uşağım 15 dakkan daha dersini,o özileminen tutişen yürecikleri derstte pır pır idip mi zili bekleyiveeseydi,sen sanıımisen o kafaya ders neyin girivericeedi ay Misom.

Azerileri sevirem,Muhammedi de sevirem ben.

T:)))
K.D.S.M

herackles dedi ki...

allah sizi miso hanim :)
Yasiniz kac desem kabalik mi etmis olurum?? :D
Eger sizin oglan 18 yasina geldiginde de bu yazilari yazabailiyor durumda olursaniz o zaman ne daglardan korkun ne de ovalardan; gonderin gitsin cocuk...

miso dedi ki...

elifcim
ben bu çocuğu bir türlü sınıf derslerine yoğunlaşmaya ikna edemedim, o profüsür havalarıyla sınavlara girip çakılıp durdu. Şimdi ocak prof'u son şansı. Geçemezse atılacak. O yüzden üzülüyorum. Ama cidden diğeri gelmesin bana ya. Yılışık şey. (Çok sinir oldum)

Kıvırım,
Bu şekilde konuşmaya başlayalım cidden buluştuğumuzda. Sen bir yandan saçları da sallarsın. (ya bir tatil gelse de görüşsek)

Tcim
Çocıhların sohbetine başlatma valla. Yılışık yılışık bütün gün suratıma baktı zaten ay balan Muhammedin. Hasta etti beni sinir kişi. Bu arada TV filan seyrederken bu azericeye gülüyorum ben (tam zalım miso) Ayıp ediyorum, biliyorum ama elimde değil:)


Herackles bey
Yaş ne yazık ki orta yaş semalarında. Yolun tam yarısındayız. (Öğrencilerimden bazılarının anneleri benden bir kaç yaş büyük, benim oğlan daha 6 yaşında) Ama ruh kedi işte, oradan kurtarıyoruz. Seneye botoks filan kısmetse :) Immortal teyze :):)

Elif Derviş dedi ki...

Misocum yolun yarısı değil artık oralar, insan ömrü epey uzadı biliyosun (böylece kendimi de korumuş oluyorum yakın gelecekteki orta yaş ihtimalinden hehe)

Ali Kayhan dedi ki...

Muhammed özlemi için MSN&Skype işbirliğini öneriyorum.

miso dedi ki...

elifcim sağol ama pek ikna edici olamadın. neyse ya, yaşlanmak da güzel :)

alikayhancım, demek MSN ve Skype özlem gideriyor ha? Tamam o zaman, denerim. Sen diyorsan doğrudur üstat :) Yalnız mümkünse Muhammed için olmasın derim. Fevkalade şiştim kendisinden zira

Adsız dedi ki...

Azerileri sevirem evrenselliğimden ötürü,Muhammedi sevirem adından ötürü,ama Miso kedimi daha çok sevirem benzer duygu-düşüncelerimizden ötürü.

Hemi hemşeri torpili hemi yaşdaş torpili,(35iz ama yaşlı degilez!Yolumuzun yarısına daha 10 yıl var ay balalar!ömürler uzamışıdır), hemi cinsiyet torpili hemi meslektaş torpili yapirem Misoma!Var mı diyeceğı olan ay gızanlar.

E canım o çocıhlarda gitsinler başka diyarlarda etsinler sohıbetlerini ay balalar!Heç ders bölinirmiymüş?Nerde,hangi diyarda görilmiştir dersten "özlerem-sevirem-öpirem-bahanesiynen çocıh çıkarıldığı!Bu ne densizlik,ne terbiyesizliktir ay balalar!

Bak hele Ali uşak diyiverir: msn&skype varımış,hele gitsinler orda görişsinler nolcak sankı.Misoyada yılışık yılışık sırtarmasın Muhammed,şişirmesin iki gözümün nurusu Misomu.Getirtmesin beni o diyarlara hele!
Girsin msn şeysine,gari neetçekse orda etsin ay bala Muhammed!Hadeee hadeeee!

Y.İ.K.Ç.Y.T.


K.D.S.M

miso dedi ki...

T,
Şu çocukla yüz göz olmayacağımı bilsem bu yorumunu ona yollayacağım. Ama sonuç olarak muhtemelen ya iyice yapışacak,ya da dalga geçiyorum diye şikayet edip sicilimle oynayacak.

Adsız dedi ki...

Muhammede öfkenden Y.İ.K.Ç.Y.T açılımını merak etmemişsen ay balam Misom.

Yanmaması
İçin
Kazı
Çeviren
Yağcı
T :)))

Hade bu sefer de sen sormadan ben yazem,kıyağım olsun dedim.
Ay sen bana da gıcık olmadan dilimi şu Azeriden kurtariverem yauvv ;P

T.
K.D.S.M