7 Ekim 2006

Ekabir Öğrenci

Sınav saat 9:40'da başlıyorsa sınav salonuna kaçta gidilir? Bence 9:20'de orada olunmalı. Çünkü sınıf sınavı değil, o yüzden gözetmen hoca öğrenciyi tanımıyor. Bu nedenle de kimlik bakacak, ismi listeden bulacak... Yani zaman geçecek. Sonra optik formlara neyin kodlanması gerektiği duyurulacak, sınıfın yarısı dinlemediği için anlamayacak. Tekrar edilecek, bir kaç aşırı kaygılı insan gözetmeni çağırıp doğru yapıp yapmadığını teyit ettirecek. Soru kağıtları dağıtılacak ve ancak ondan sonra sınava başlanabilecek.
Şimdi sınavın gerçekten de 9:40'dan başlayabilmesi için kaçta gelinmesi gerekir diye tekrar soruyorum. En geç 9:30 diyebiliriz belki de. Sabah sınav kağıtlarını almaya gittiğimde hoca diğer sınıflarda tek bir grup olduğunu, ama benim sınıfımda 3 ayrı seviyede grup birden olduğunu söyledi. Yani bütün bu prosedürün daha dikkatli takip edilmesi gerekiyor. Çünkü öğrencinin grubu karıştığı anda alması gereken not aralığı değişiyor.
Her neyse, çok uzattım aslında. Ben sınavı ancak 9:45'de başlatabildim çünkü bazı öğrenciler sınav yapacak gibi değil, sınavdaki öğrenciyi dışarıdan gözlemleyecek gibi 9:35'de geldi. 9:40'da gelenler de oldu. Ve bir kaç öğrenci daha da geç geldi. Her geçen dakika sinirden saçlarım havalandı.
Sınıfa baktığımda en çok dikkatimi çeken şey ise kimsede sınav stresi olmayışıydı. Benim dışımda tabi :) Hatta öğrencilerden biri sanırım dün gece biraz uzun bir süre ve aşırı miktarda demlenmişti. Gözler şiş şiş, bir el sürekli kafanın altında (muhtemelen ciddi boyutta başı ağrıyor) ve bir türlü konsantre olamıyor.
Bir baktım ki bir diğeri cevapları kodladığı optik formunu arkadakinin en net görebileceği şekilde koymuş, zaman zaman gerekli düzenlemeleri yapıyor. Yanına gittim, "canım sen gel şu tarafa geç," dedim. "Hocam ben buradan çıkamam, çok dar," dedi. "Çıkarsın canım, sen bir ayağa kalk, ben sandalyeni çekerim," dedim. Tamam dedi ve geçti kuzu kuzu.
Burun çekenler (halbuki selpak çok pahalı bir şey değil), esneyenler, ayağıyla tempo tutanlar, kafalarındaki bitleri ayıklayanlar, çaktırmıyorum zannederken ayan beyan yandakilere bakanlar...
Öğrenciler çok matrak.
İyi ki varlar :)

7 yorum:

uzay dedi ki...

miso
bende ögrenciyim :(
hor görme garibi :P

miso dedi ki...

uzaycım
Hor görmem, görür müyüm hiç? Bir sürü işte çalıştıktan sonra keşfettim bu işten ne kadar keyif aldığımı. Hayatta hor görmem. Tam aksine onlar için endişelenirim. Ama geç kalmasına rağmen müfettiş gibi salınmaya devam edince de uyuz olurum. :)

uykucu dedi ki...

merhaba miso seni aslıya bıraktığın yorumdan keşfettim ve tüm yazılarını keyifle okudum takipteyim..yazık öğrencilere!!!

miso dedi ki...

figen merhaba ve hoşgeldin
vakit bulduğum anda mutlaka seni okuyacağım. Şimdi koşup bir kaç öğrenci dööömem gerekiyor (hehe) Bu arada tipler üniversite öğrencisi; ben cücesi kiiim, onları dövmek kim.
yorumun için sağol
sevgiler
miso

Ali Kayhan dedi ki...

Ekabir ne demek? :)

Adsız dedi ki...

Aaa, hala cevap yok? Okumuyor musunuz yorumları sayın Miso?

miso dedi ki...

Okumam mııı sayın ali kayhan? şaka yaptığınızı düşünmüştüm, afedersiniz. Ekabir şey demek, eee, devlet büyükleri, ileri gelenler demek. Bir de sanırım kendini öyle zannederek son derece yavaş ve keyfi davranan insanlara da deniyor. Ben böyle birilerini tanıyor bile olabilirim :):):)